Marinoidut silakat
Nämä balsamiviinietikassa marinoidut valkosipuliset silakat maistuvat niin alkupalapöydässä kuin pikku naposteltavina. Timjami ja sitruunankuori vain terästävät niitä.Marinoidut silakat
noin 15 annosta
Ainekset
- 400 g silakkafileitä
Kastike
- 1 ½ dl valkoista balsamiviinietikkaa
- ¾ dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl sokeria
- 2 ½ tl suolaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- ½ tl valkopippuria
- pari oksaa timjamia
Lisäksi
- kapriksia
Valmistusohje
Irrota silakkafileistä nahka vetäisemällä kylki kerrallaan paksummasta päästä aloittaen.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Nosta silakat tölkkiin ja kaada kastike päälle. Sulje tölkki tiiviisti ja kääntele, jotta kastike leviää tasaisesti.
Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa pari päivää. Kääntele tölkkiä välillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


