Resepti

Mustikka-marenkikakku

Sanne Katainen
Ole tarkkana, ettei valkuaisvaahdon joukkoon mene pisaraakaan keltuaista, silloin valkuaiset eivät vaahtoudu.

Mustikka-marenkikakku

noin 10 annostaAineksetPohja

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 ½ dl hienoa sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa
Täyte
  • 1 tlk (250 g) tuorejuustoa (esimerkiksi mascarponea)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl mustikoita
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
Päälle
  • mustikoita
Valmistusohje

Vatkaa valkuaisia ensin puhtaassa, kuivassa lasi- tai teräskulhossa kevyesti.

Lisää vähitellen koko ajan vatkaten puolet sokerista, ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita vaniljasokeri ja maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää vaahtoon seosta vähitellen sekä sitruunamehutilkka koko ajan vatkaten, kunnes lopputulos on kiiltävää ja pysyy kulhossa sitä ylös-alas käännettäessä.

Piirrä leivinpaperiarkille halkaisijaltaan 20–25 sentin ympyrä (tai kaksi noin 15 sentin). Levitä alueelle lusikalla kerros valkuaisvaahtoa. Nostele reunoille loppu vaahto nokareina.

Paista tai paremminkin kuivata pohjaa 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes pinta on vaaleaa, mutta sisus hieman sitkasta. Jätä pohja jäähtymään.

Voit tehdä pohjan valmiiksi jo useampi päivä aikaisemmin ja täyttää vasta vähän ennen tarjoilua.

Yhdistä mascarponeen sokerit, mustikat ja nostele mukaan vaahdotettu kerma. Jos seos löystyy, vatkaa se kiinteämmäksi.

Nosta marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte ja koristele mustikoilla.

Tarjoile heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit