Sitruunaiset mustikkapalat
Sokerivedellä koristellut sitruunaiset mustikkapalat maistuvat niin arjen kahvipöydässä kuin juhlatarjoilunakin. Sitruuna terästää miedon mustikan makua mukavasti.Sitruunaiset mustikkapalat
noin 15 palaa
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 kananmunaa
- 120 g voita
- 2 rkl maitoa
- 125 g mustikoita
Kuorrutus
- 1 dl tomusokeria
- noin 4 tl sitruunamehua
Koristelu
- mustikoita
Valmistusohje
Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vuoraa noin 20 x 20 senttinen vuoka rutistetulla leivinpaperilla.
Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Raasta jauhojen mukaan hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista mehu odottamaan myöhempää käyttöä.
Riko jauhojen joukkoon munat, pehmeä tai sulatettu voi ja maito. Sekoita taikinaa sähkövatkaimilla noin pari minuuttia.
Kääntele seokseen mustikat mukaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
Valuta tai sivele sitruunamehusta noin puolet kakun pinnalle ja jätä loppu kuorrutusta varten. Anna kakun jäähtyä.
Sekoita tomusokerista ja lopusta sitruunamehusta notkea kuorrute ja koristele kakun pinta. Somista halutessasi mustikoilla tai strösseleillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

