Sitruunaiset mustikkapalat - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Sitruunaiset mustikkapalat

Sanne Katainen
Sitruuna sopii hienosti mustikoiden makuun.

Sitruunaiset mustikkapalat

noin 15 palaaAinekset
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 kananmunaa
  • 120 g voita
  • 2 rkl maitoa
  • 125 g mustikoita
Kuorrutus
  • 1 dl tomusokeria
  • noin 4 tl sitruunamehua
Koristelu
  • mustikoita
Valmistusohje

Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vuoraa noin 20 x 20 senttinen vuoka rutistetulla leivinpaperilla.

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Raasta jauhojen mukaan hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista mehu odottamaan myöhempää käyttöä.

Riko jauhojen joukkoon munat, pehmeä tai sulatettu voi ja maito. Sekoita taikinaa sähkövatkaimilla noin pari minuuttia.

Kääntele seokseen mustikat mukaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.

Valuta tai sivele sitruunamehusta noin puolet kakun pinnalle ja jätä loppu kuorrutusta varten. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita tomusokerista ja lopusta sitruunamehusta notkea kuorrute ja koristele kakun pinta. Somista halutessasi mustikoilla tai strösseleillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit