MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Kurpitsahilloke

Sanne Katainen
Kurpitsavohvelit syödään kurpitsahillon kera.

Kurpitsahilloke

Ainekset
  • 1 kg talvikurpitsaa (esim. jättikurpitsa, myskikurpitsa tai hokkaidokurpitsa)
  • 1/2 d l vettä
  • 1 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 500 g hillosokeria
  • 1 rkl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje

Mittaa kattilaan kurpitsanpalat, vesi, sitruunamehu, inkivääri, kardemumma ja halkaistu vaniljatanko. Keitä seosta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmeitä.

Poista vaniljatanko ja soseuta seos. Lisää soseeseen hillosokeri ja sitruunankuoriraaste koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita hilloon vielä sitruunahappo. Purkita sitruunainen kurpitsahillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

Voit valmistaa sitruunaisen hillon myös kesäkurpitsasta. Nauti hilloa skonssien, lettujen tai paahtoleivän kanssa tai kokeile kakkujen ja torttujen täytteenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit