Resepti

Rosolli

Sanne Katainen
Perinteinen rosolli on maistuva ja edullinen joulupöydän juuressalaatti.

Rosolli

6 annostaAinekset
  • 3–4 porkkanaa
  • 3 perunaa (kiinteä lajike)
  • 3 punajuurta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 omena
  • 1 maustekurkku
Kastike
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl punajuurten lientä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus valkopippuria
Valmistusohje

Keitä porkkanat, perunat ja punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

Kuori keitetyt kasvikset, sipuli ja omena. Kuutioi kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Voit sekoittaa palat keskenään tai asetella ne laakeaan tarjoiluastiaan omissa sektoreissaan. Jos sekoitat kuutiot keskenään, niin tee se vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä kaikkea punaiseksi.

Kastiketta varten vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta etikalla, punajuurten liemellä ja mausteilla.

Tarjoa kermavaahtokastike rosollin kanssa joulupöydässä.

Vinkki: Voit käyttää tuoreiden punajuurien tilalla myös etikkapunajuuria.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit