Rosolli
Keitetyistä juureksista valmistuva rosolli on jouluruoka edullisimmasta päästä. Perinteisesti se valmistetaan tuoreista punajuurista keittäen, mutta myös etikkapunajuurilla on kannattajansa. Juuresten keitinveteen pitää muistaa lisästä suolaa, jotta maut ovat parhaimmillaan.Rosolli
6 annosta
Ainekset
- 3–4 porkkanaa
- 3 perunaa (kiinteä lajike)
- 3 punajuurta
- 1 pieni sipuli
- 1 omena
- 1 maustekurkku
Kastike
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 2 tl punajuurten lientä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Keitä porkkanat, perunat ja punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
Kuori keitetyt kasvikset, sipuli ja omena. Kuutioi kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Voit sekoittaa palat keskenään tai asetella ne laakeaan tarjoiluastiaan omissa sektoreissaan. Jos sekoitat kuutiot keskenään, niin tee se vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä kaikkea punaiseksi.
Kastiketta varten vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta etikalla, punajuurten liemellä ja mausteilla.
Tarjoa kermavaahtokastike rosollin kanssa joulupöydässä.
Vinkki: Voit käyttää tuoreiden punajuurien tilalla myös etikkapunajuuria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


