Resepti

Jauhelihatacot ja omenasalsa

Sanne Katainen
Tacokuoret täytetään ja syödään saman tien, jotta rapeus ei katoa.

Jauhelihatacot ja omenasalsa

8 kappalettaAinekset
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ps (28 g) mietoa tacomausteseosta
  • 1 dl vettä
Lisäksi
  • 2 tomaattia
  • 10 cm:n pala kurkkua
  • 1 ps (100 g) jäävuorisalaattia
  • 2–3 kevätsipulin vartta
  • 2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 8 tacokuorta
Omenasalsa
  • 2 kotimaista hapokasta omenaa
  • ½ punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala punaista chilipalkoa
  • 2 rkl korianteria hienonnettuna
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje

Tee ensin omenasalsa. Huuhtele omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa hedelmämalto kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua chili ja korianteri. Sekoita ainekset keskenään. Lisää omenaviinietikka, öljy ja mausteet. Peitä kelmulla ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy pannulla. Murustele joukkoon jauheliha ja ruskista. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää silppu pannulle. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Lisää mausteseos ja vesi. Hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku.

Huuhtele ja kuutioi tomaatit ja kurkku. Revi jäävuorisalaatti tarjoilukulhoon. Viipaloi kevätsipulit. Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta kaikki ainekset omissa kipoissaan buffettipöytään ja anna ruokailijoiden täyttää taconsa oman maun mukaan kuumalla jauhelihaseoksella, omenasalsalla ja kasviksilla. Päälle lusikoidaan vielä kermaviiliä ja ripotellaan juustoraastetta. Nautitaan saman tien.

Vinkki: Vaihda halutessasi jauheliha nyhtökauraan tai muuhun kasviproteiinivalmisteeseen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit