Resepti

Pehmeät rieskatacot sieni-punakaalitäytteellä

Sanne Katainen
Piilota pehmeiden rieskojen taitteeseen mausteista punakaalisalaattia, paistettuja sieniä ja korianteri-chilikastiketta.

Pehmeät rieskatacot sieni-punakaalitäytteellä

8 kappaletta

AineksetKorianteri-chilikastike
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ ruukkua korianteria silputtuna
  • ½ tl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
Mausteinen kaalisalaatti
  • 250 g punakaalia
  • 2 rkl limettimehua
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl chipotle paste -chilimaustetahnaa (hot)
  • ¾ tl suolaa
Lisäksi
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 pkt (8 kpl, 260 g) pieniä pyöreitä ohrarieskoja
  • muutama jääsalaatin lehti
Valmistusohje

Valmista kastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin ja anna makujen tekeytyä tarjoiluhetkeen.

Höylää kaalista ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita kaalin joukkoon limettimehu, öljy, maustetahna ja suola. Tarkista maku ja säädä tulisuutta tarvittaessa lisäämällä chipotlea. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.

Viipaloi herkkusienet. Se käy näppärästi kananmunaleikkurilla. Paahda sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kääntele, kunnes sienet ovat kauniisti ruskistuneet.

Kuumenna ohrarieskat paistinpannulla tai paahtimessa. Taita rieskat kevyesti kahtia ja täytä ne salaatinlehdillä, kaalisalaatilla ja sienillä. Valuta päälle kastiketta. Käytä tarvittaessa cocktailtikkuja pitämään rieskat taivutettuina. Nauti heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit