Jauhelihapannu
Pääruoka, Liha, Kasvikset, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Keitetyistä perunoista ja jauhelihasta syntyy nopeasti lounasruoka.
Jauhelihapannu
4 annostaAinekset- 500 g (6–8) keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g jauhelihaa
- 2 rkl voita
- 1/2 prk (à 250 g) chilin makuista Koskenlaskijaa
- 1–2 etikkapunajuurta
Pinnalle- persiljaa
- mietoa chilipaprikaa
ValmistusohjeKuori ja leikkaa kypsät perunat lohkoiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi. Ruskista pannulla ensin perunalohkot. Nosta hetkeksi pannulta perunat pois. Ruskista sitten jauheliha ja sipulit. Mausta kypsä jauhelihaseos paprikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä chilin makuinen sulatejuustovalmiste. Kuumenna. Lisää pannulle perunalohkot ja viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuumenna ruoka. Lisää pinnalle renkaita miedosta chilipaprikasta sekä persiljasilppua.
Kuori ja leikkaa kypsät perunat lohkoiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi. Ruskista pannulla ensin perunalohkot. Nosta hetkeksi pannulta perunat pois. Ruskista sitten jauheliha ja sipulit. Mausta kypsä jauhelihaseos paprikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä chilin makuinen sulatejuustovalmiste. Kuumenna. Lisää pannulle perunalohkot ja viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuumenna ruoka. Lisää pinnalle renkaita miedosta chilipaprikasta sekä persiljasilppua.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.