Resepti

Jauhelihapannu

Jaana Kankaanpää
Keitetyistä perunoista ja jauhelihasta syntyy nopeasti lounasruoka.

Jauhelihapannu

4 annostaAinekset
  • 500 g (6–8) keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 rkl voita
  • 1/2 prk (à 250 g) chilin makuista Koskenlaskijaa
  • 1–2 etikkapunajuurta
Pinnalle
  • persiljaa
  • mietoa chilipaprikaa
Valmistusohje

Kuori ja leikkaa kypsät perunat lohkoiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi. Ruskista pannulla ensin perunalohkot. Nosta hetkeksi pannulta perunat pois. Ruskista sitten jauheliha ja sipulit. Mausta kypsä jauhelihaseos paprikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä chilin makuinen sulatejuustovalmiste. Kuumenna. Lisää pannulle perunalohkot ja viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuumenna ruoka. Lisää pinnalle renkaita miedosta chilipaprikasta sekä persiljasilppua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit