Kurkku-pekonisalaatti ja fetakastike
4 annostaAinekset- ½ pkt (85 g) pekonia
- 150 g Cosmopolitan-salaattia
- 1 kurkku
- 1 vihreä paprika
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 200 g fetajuustoa
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 1–2 rkl maitoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl viherpippuria hienonnettuna
- ½ tl suolaa
Tee ensin kastike. Murustele juusto kermaviilin joukkoon ja notkista sopivaksi maitotilkalla. Purista joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Makeuta kastike hunajalla. Mausta viherpippurilla ja suolalla. Siirrä kastike peitettynä jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Silppua pekoni saksilla kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekoni samalla sekoitellen. Siirrä pekonisilppu talouspaperin päälle valumaan.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se suupalan kokoisiksi paloiksi salaattivadille.
Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita juustohöylällä ja kiepauta ne rullalle. Paloittele paprika. Levitä ainekset salaattipedille. Lisää joukkoon puolitetut oliivit ja pekonimurut. Tarjoa fetakastikkeen ja hyvän leivän kera.