Resepti

Nyhtösienibaot

Sanne Katainen
Bao-sämpylöiden täyte näyttää nyhtöpossulta, mutta on nyhdettyä ja maustettua kuningasvinokasta. Bao-sämpylöitä löytyy kauppojen leipäosastoilta.

Nyhtösienibaot

4 annostaAinekset
  • 1 rs (150 g) kuningasvinokkaita
Kastike
  • ½ dl hoisinkastiketta
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • ¼ dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
Lisäksi
  • 1 pkt (4 kpl) bao-sämpylöitä
  • salaatinlehtiä
  • retiisiviipaleita
  • korianteria tai thaibasilikaa
Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet keskenään.

Halkaise sienet ja revi puolikkaat säikeiksi haarukkaa apuna käyttäen. Sekoita säikeet kastikkeeseen. Levitä sienet ja kastike leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Käännä kerran paahtamisen aikana.

Höyrytä bao-sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä baot paahdetulla nyhtösienellä, salaatilla ja retiisiviipaleilla. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla.

Vinkki: Nyhtökuningasvinokas on niin mehukasta, että muuta kastiketta ei tarvita. Jos kuitenkin haluat kastikkeen, niin limetinmehulla maustettu majoneesi käy mainiosti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit