Resepti

Thaimaalainen kanakeitto

Carolina Husu
Broilerikeitto saa väriä kasviksista ja kaukomaiden makua thaimaalaisista mausteista.

Thaimaalainen kanakeitto

4 annostaAinekset
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 150 g varsiparsakaaleja
  • ½ rs (125 g) miniluumutomaatteja
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limetti (2 rkl mehua)
  • ½ mietoa punaista chilipalkoa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 tlk (250 ml) kookoskermaa
  • ½ dl maapähkinävoita
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 pkt (55 g) nuudeleita maustepusseineen
  • ½ dl korianteria hienonnettuna
Koristeeksi
  • chiliviipaleita TAI suolapähkinöitä
  • korianteria
Valmistusohje

Ota broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

Huuhtele ja esikäsittele kasvikset. Siisti varsiparsakaalit ja pätki ne paloiksi. Halkaise paksuvartisimmat. Puolita tomaatit. Kuori porkkana ja vedä siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilipalosta siemenet ja pilko chili.

Ruskista broilerit valkosipulien kanssa seesamiöljyssä tilavassa kattilassa.

Lisää kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, maapähkinävoi ja limettimehu. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Taita nuudelipala neljään osaan ja lisää ne sekä maustepussien sisällöt keittoon. Sekoittele pari minuuttia, kunnes nuudelit pehmenevät.

Kumoa tomaatteja lukuun ottamatta kaikki kasvikset keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kääntele lopuksi joukkoon tomaatit ja korianteri. Tarkista maku.

Ripottele keiton pinnalle halutessasi chiliviipaleita tai suolapähkinöitä ja koristele korianterilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit