Paras marinadi karitsalle: vain muutama tunti riittää
Jälkimarinointi on kätevä tapa maustaa viileänä tarjottavaa lihaa.
Karitsan ulkofileet upotetaan kuumina marinadiin. Pieniä fileitä kypsennettäessä kannattaa käyttää paistolämpömittaria, niin lopputulos on kypsyydeltään juuri haluttu. Kuva: Sanne KatainenJälkimarinoidut karitsanulkofileet kypsennetään marinoitumaan muutama tunti ennen ruokailua. Marinadin valkosipuli ja runsas minttu ovat klassisia lampaan ja pääsiäisen makuja.
Kun lihat laitetaan marinoitumaan kuumina, niin muutaman tunnin maustuminen riittää. Leikkaa laihat annospaloiksi vasta marinoitumisen jälkeen.
Jälkimarinoidut karitsanulkofileet
6 annosta
- Ainekset
- noin 800 g karitsan ulkofileitä
- Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- Marinadi
- 2 ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 ½ tl dijon-sinappia
- 1 ruukku vahvaa minttua
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
Valmista marinadi mittaamalla kaikki aineet korkeareunaiseen kulhoon ja surauttamalla sauvasekoittimella soseeksi. Jätä marinadi odottamaan.
Kuumenna rasvat pannulla. Työnnä paistolämpömittari yhden fileen keskelle. Paista lihoja molemmin puolin 4–5 minuuttia, tai kunnes mittari näyttää 57 astetta. Ripottele lihoille vähän suolaa ja pippuria. Nosta lihat kulhoon ja kaada marinadi kuumien lihojen päälle. Peitä kulho ja anna lihojen marinoitua muutama tunti. Tarjoa lihojen kanssa vihreää kevätsalaattia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

