Resepti

Mummolan omenapiirakka

Jaana Kankaanpää
Vaniljajäätelö kruunaa mummolan omenapiirakkapalan.

Mummolan omenapiirakka

uunipannullinenAinekset
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 200 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Täyte
  • noin 1 1/2 l omenaviipaleita (happamia)
  • 1 rkl kanelia
  • (2 rkl sokeria)
Muruseos
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl kardemummaa
Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi sulatettuna ja kuivat aineet kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Viipaloi omenat ja levitä ne pohjan päälle tasaisesti riveihin. Ripottele pinnalle reilusti kanelia. Jos omenat ovat kovin happamia, niin ripottele myös sokeria.

Sekoita muruseos nyppimällä ainekset sekaisin ja ripota piirakan pinnalle. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Piirakka maistuu sellaisenaan, mutta vaniljajäätelö kruunaa annoksen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit