Resepti

Mallas-omenaleipä

Jaana Kankaanpää
Omena-mallasleipä maistuu syksyn viileinä päivinä lämpimän juoman kera.

Mallas-omenaleipä

2 pientä vuokaleipää tai 25 kpl sämpylöitä Ainekset
  • 3 dl omenalohkoja
  • 2 1/2 dl vettä
  • 2 1/2 dl piimää
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 3 dl mämmi- ja leipämaltaita
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 50 g voita
Pinnalle
  • siirappia
Valmistusohje

Keitä omenalohkot pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää piimä, suola ja siirappi. Sekoita joukkoon jauhot ja kuivahiiva. Lisää lopuksi auringonkukan siemenet ja voi sulatettuna.

Voitele kaksi leipävuokaa. Ripottele pohjalle ja reunoille leipämaltaita. Jaa taikina vuokiin ja kohota.

Vaihtoehtoisesti leivo sämpylöiksi ja laita muffinivuon voideltuihin koloihin tai irtovuokiin.

Kypsennä kohonneet leivät 175 asteessa 45 minuuttia. Voitele pinta siirapilla ja paista vielä noin 5 minuuttia. Paista sämpylät 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele valmiit sämpylät kevyesti siirapilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit