Japanilainen aamiaisleipä
Japanilaisen aamiaisleivän täytteitä voit varioida maun ja ainessaatavuuden mukaan. Näin syntyy maukas ja ravitseva startti päivään. Kuva: Sanne KatainenJapanilainen aamiaisleipä
1 annos
Ainekset
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
- 1 paahtoleipäviipale
- 1—2 viipaletta juustoa
- (kinkku-, kalkkuna- tai muu leikkeleviipale)
- makeaa chilikastiketta
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Riko muna kahvikuppiin, vatkaa rakenne kevyesti haarukalla ja mausta seos suola- ja pippuriripauksella.
Kuumenna rasva pannulla ja kaada munaseos pannulle ja valuttele käännellen liki pannun laajuiseksi.
Leikkaa paahtoleipäviipale kahteen osaan. Kasta palat nopeasti pannulla munaseokseen ja tiputa vierekkäin kuiva puoli alaspäin munaseoksen keskelle.
Kun munakasseos on hyytynyt, käännä kokonaisuus lastalla. Nosta hyytyneen munamassan reunat leivän päälle. Levitä leipien pinnalle juustoviipaleet, leikkeleet sekä chilikastike. Käännä nyt leivät vastakkain ja anna paistua vielä hetken molemmin puolin.
Koristele leipä halutessasi lehtipersiljalla ja kurkkutikuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
