Persikkapannari
Kun sekoittaa hedelmäsäilykkeen sisällön pannukakkutaikinaan, syntyy makoisa jälkiruoka. Lisäksi vielä vähän mausteita, niin herkku on täydellinen.
Saat makoisan jälkiruuan kun upotat hedelmäsäilykepurkin sisällön pannaritaikinaan. Kuva: Carolina HusuPersikkapannari
6–8 annosta
Ainekset
- ½ l maitoa
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
- 1 tlk (410/230 g) persikkaviipaleita mehussa
Valmistusohje
Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito, munat, jauhot, sokeri, sitruunan kuoriraaste, vaniljasokeri, suola ja mausteet tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
Vuoraa vuoka tai valurautapannu (halkaisija 26–28 senttiä) rytistetyllä leivinpaperilla. Kaada pannukakkutaikina astiaan.
Valuta persikat liemestä ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi. Imeytä hedelmäpalojen enin kosteus talouspaperilla painelemalla. Ripottele persikat tasaisesti taikinaan.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pannari on kauniisti ruskistunut.
Vinkki: Voit pilkkoa pannariin myös muita säilykehedelmiä, kuten aprikooseja tai mangoja. Jos hedelmät on säilötty sokeriliemeen, voit vähentää taikinan sokerimäärää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
