Talous

Saga Furs aikoo karsia kolmanneksen kuluistaan – turkisten huutokauppayhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Koronapandemia koettelee Saga Fursia rankasti. Tämän kevään huutokaupoista siirtyy ennakoitua suurempi nahkamäärä myytäväksi vasta seuraavalla tilikaudella.
Saga Furs
Koronapandemian vaikutukset talouteen ovat mittavat, Saga Furs Oyj:n toimitusjohtaja Magnus Ljung sanoo.

Turkisten huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut.

Yrityksen mukaan neuvottelut aloitetaan "kannattavuuden parantamiseksi sekä henkilöstömäärän ja tuotantokapasiteetin sopeuttamiseksi".

Keväällä 2020 järjestetyistä huutokaupoista siirtyy ennakoitua suurempi nahkamäärä myytäväksi vasta tilikaudella 2020/2021, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

”Koronaviruspandemia on meitä kaikkia koskettava kriisi, jonka vaikutukset talouteen ja kysyntään ovat mittavat”, sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung.

Hänen mukaansa yhtiön toiminta on sopeutettava muuttuvaan tilanteeseen. Saga Furs arvioi, että markkinoiden epävarmuus jatkuu ensi vuoteen asti.

Koronapandemian vuoksi sekä Saga Furs että toinen suuri eurooppalainen turkisten huutokauppayhtiö, tanskalainen Kopenhagen Fur luopuivat kevään perinteisistä huutokauppatilaisuuksistaan.

Saga Furs järjesti verkkohuutokaupan ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa. Nettikaupan myynti oli huomattavasti pienempi kuin perinteisen huutokaupan.

Vaikea markkinatilanne johtaa globaalin turkistuotannon ja samalla yhtiön nahkahankinnan selvään vähentymiseen, Saga Furs tiedottaa.

Yhtiö pyrkii leikkaamaan liiketoimintansa kuluista kolmanneksen tilikauden 2020/2021 loppuun mennessä.

Säästöt toteutuvat täysimääräisesti tilikaudella 2021/2022. Silloin myös Saga Fursin välittämä nahkamäärä on tuntuvasti pienempi kuin aiempina vuosina, yhtiö arvioi.

"Valitettavasti en pidä realistisena, että säästötavoitteisiin päästään ilman irtisanomisia", sanoo Saga Fursin henkilöstöjohtaja Marjatta Paunonen MT:lle.

Yrityksessä on tällä hetkellä noin 350 työntekijää.

Tavoite on, että yhteistoimintaneuvottelut on käyty heinäkuun puoliväliin mennessä.

Toimenpideohjelma kulujen karsimiseksi koskee koko konsernia, myös sen ulkomaista organisaatiota.

Saga Furs Oyj:ssä käytiin edelliset yt-neuvottelut kevättalvella. Silloin päätettiin koko henkilökunnan lomauttamisesta kuukauden ajaksi.

Lue lisää

Saga Fursin liikevaihto ja -tulos romahtivat – koronapandemia koetteli turkisten huutokauppayhtiötä

Saga Furs vaihtaa toimitusjohtajaa: "Taloudellinen tulos ei viime vuosina ole ollut odotusten mukainen"

Saga Furs vaatii tarhaajia vähentämään kettujen määrää: "Uuden turkistuotannon rahoittamiseen on nyt tavallista vähemmän varoja"

Turkisyhtiö Saga Fursin yt:t päätökseen – "Päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen"