Talous

Joroisiin nousee miljoonahotelli – suljetulle alueelle tulee myös oma kopterikenttä

Forest Suits -hankkeen takana on joroislainen miljonääri Pekka Viljakainen.
Ahopelto/Forest Suites
Forest Suites koostuu kymmenestä viiden tähden villasta, jotka sopivat erityisesti pariskunnille.

Joroisiin aiotaan rakentaa luksustason hotellialue, jonka maksaa miljoonia euroja ja tähtää korkeatasoiseen asiakaskuntaan Suomesta ja maailmalta.

Forest Suits -hankkeen puuhamies ja rakennuttaja on Ahopelto Capital Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja it-alalla vaurastunut miljonääri Pekka Viljakainen. Hänen mukaansa väliltä Varkaus–Savonlinna puuttuu korkealaatuista ja kansainvälisen tason majoitusta jopa siinä määrin, että puute estää alueella ulkomaisten matkailua, yritysten tapahtumia ja kesätapahtumia.

Ahopelto rakennuttaa Pihlasjärven rantaan, Kaitaisten kylään kymmenen hehtaarin alueelle hotellikokonaisuutta, joka koostuu korkeatasoisista puuhuviloista puutarhoineen, klubirakennus Löylyineen, liikuntahalleineen, yhteiskäyttöisine sähköautoineen ja noutokuljetuksineen. Ajatuksena on saada Varkauden–Joroisten lentoasema auki ja tarjota mahdollisuus tulla myös helikopterilla hotellin omalle kentälle.

Vetonauloina ovat luonto, luksus, golf ja turvallisuus. Alue on täysin suljettu, sillä Viljakaisen ajatuksena on tarjota majoitusta yksityisyyttä haluaville maailmanluokan vieraille. Toisena kohderyhmänä hän mainitsee oman mökkinsä myyneet ja palveluita ja marjametsiä kaipaavat kotimaiset eläkeläiset.

Hotellia aiotaan pitää auki ainakin keväästä syksyyn. Erityisesti touko- ja elokuu varataan ulkomaalaisille asiakkaille ja syyskausi eläkeläisille ja metsästysmatkailijoille. Silloin paikalla on senioreita varten myös sairaanhoitaja.

Valmis hotellikylä tulee työllistämään Viljakaisen mukaan puolentusinaa vakituista ja yhteistyökumppanit päälle. Pullonkaulana on työvoiman saanti.

"Savosta on vaikea löytää työntekijöitä", Viljakainen tietää jo entuudestaan. Hän omistaa alueella jo vuonna 2015 rakennuttamansa ortodoksisen puukirkon sekä kahvila-ravintolan, jota laajennetaan samassa yhteydessä.

Viljakainen arvioi, että ensimmäiset kymmenen huvilaa olisivat valmiina ensi vuoden lopussa ja koko alue keväällä 2023.

Lue lisää

Liikemies Kauppalehdessä: Teleyhtiöt myivät ei-oota, vaikka valokuitu lepäsi postilaatikon alla

Tuulihaukan viemä – haukkaharrastaja ei meinaa ehtiä mökkiaskareisiin

Pienessäkään kunnassa ei tiedetä, missä pienet koululaiset ovat koulupäivän jälkeen

Joroisissa on panostettu lähialueen ruokaan – kouluruuan hävikki on painettu lähelle nollaa