Talous

Wasalinen uuden laivan luovutus lykkääntyi jälleen: Aurora Botnia aloittaa Vaasa–Uumaja-reitillä aikaisintaan elokuussa

"Aurora Botnian toimitus viivästyy edelleen", Wasaline-varustamo tiedottaa. Uusi toimituspäivä Vaasaan on 30. päivä heinäkuuta, varustamo kertoo.
WASALINE
Aurora Botnian suorituskykyä on jo testattu merikoeajoissa. Aurora Botnia -hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 120 miljoonaa euroa.

Aurora Botnia on Wasaline-varustamon uusi alus, jota rakennetaan Rauma Marine Constructions (RMC) -yhtiön telakalla Raumalla.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Aurora Botnian olisi pitänyt aloittaa liikennöinti jo vappuna. Tavoite ei toteutunut. Varustamo ja telakka asettivat uuden päivämäärän ensin kesäkuun loppuun ja sen jälkeen heinäkuun puoleenväliin.

Maanantaina varustamo tiedotti, että Aurora Botnian saapuminen Merenkurkkuun lykkääntyy jälleen. Nyt tavoite on, että alus olisi Vaasassa perjantaina 30. heinäkuuta.

"Liikenne alkaa täten elokuun alussa", Wasaline arvioi.

"Kyseessä on uuden sukupolven matkustaja-autolautta, joka pystyy hyödyntämään polttoaineenaan LNG:tä, sähköä ja tulevaisuudessa myös biokaasua. Polttoaineratkaisun valmistelevat työt ovat vieneet ennakoitua enemmän aikaa, jonka vuoksi luovutusajankohta on tarkentunut heinäkuulle", totesi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kesäkuussa, jolloin laivaa rakentava yhtiö kommentoi Aurora Botnian luovutuksen lykkääntymistä.

LNG eli nesteytetty maakaasu on Aurora Botnian ensisijainen polttoaine.

Vaasan ja Uumajan välisessä laivaliikenteessä on vuosikymmenten mittaan ollut useita toimijoita. Nyt asialla ovat Vaasan ja Uumajan kaupungit.

Sekä Vaasa että Uumaja omistavat 50 prosenttia Ab Kvarken Link Oy:stä, joka toimii emoyhtiönä Wasalinen taustalla.

Laivaliikennettä harjoittava varustamo on NLC Ferry Oy. Wasaline on varustamon markkinointinimi.

Kvarken Link -yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Hallituksen jäseniä ovat esimerkiksi kansanedustajat Kim Berg (sd.) ja Joakim Strand (r.).

Lue lisää:

"Aurora Botnian luovutuksen lykkääntyminen ymmärrettävää" – Wasalinen toimitusjohtaja: "Uuden laivan viimeistelyvaihe aina kriittinen"

Vaasa–Uumaja-reitin uuden laivan luovutus lykkääntyy: Aurora Botnia tulee Merenkurkkuun vasta heinäkuun puolivälissä

Wasalinen uuden aluksen luovutus siirtyy kesäkuulle – pandemia hidastanut Aurora Botnian päälaitetoimituksia

Otsikkoa muutettu tiistaina 13.7. kello 16.40.

Lue lisää

Aurora Botniaa urakoidaan nyt pitkissä vuoroissa ja viikonloppuisin – telakan tavoite on luovuttaa alus Wasalinelle heinäkuun loppuun mennessä

Wärtsilä kehittää hiilivapaita moottoreita: toimivat vedyllä ja ammoniakilla – Vaasassa tehtyjen testien tulokset ”erittäin rohkaisevia”

Yle uutiset: Historiallista Hovioikeudenmetsää kunnostetaan Vaasassa

Vaasa–Uumaja-reitin uuden laivan luovutus lykkääntyy: Aurora Botnia tulee Merenkurkkuun vasta heinäkuun puolivälissä