Talous

Raisio raportoi osavuosituloksensa keskiviikkona aamulla – ostettu Verso Food ensimmäisen kerran osana lukuja: ovatko Härkis ja Beanit yhä tappiolla?

Raisio osti alkuvuodesta norjalaiselta Kavlilta härkäpaputuotteistaan tunnetun Verso Foodin. Raisio kertoo huhti–kesäkuun tulosjulkistuksessaan, miten yhtiön integrointi Terveelliset Elintarvikkeet -liiketoimintaan on sujunut.
Kari Salonen
Vuonna 2010 perustettu ja härkäpaputuotteistaan tunnettu Verso Food on kasvattanut liikevaihtoaan voimakkaasti viime vuosina. Saako Raisio nostettua Beanit- ja Härkis-tuotteistaan tunnetun yhtiön voitolliseksi osana Raisiota?

Elintarvikeyhtiö Raisio kertoo keskiviikkona aamulla kello 8:30 tammi–kesäkuun puolivuotistuloksensa. Yhtiö on edellisen osavuosikatsauksensa jälkeen päivittänyt strategiansa.

Niin ikään uusi tehdas Raisiossa on valmistunut ja kesän tauon jälkeen se tuottaa parhaillaan uusia kaurapohjaisia tuotteita kauppaketjuille toimitettavaksi. Toimitukset alkavat syyskuun alussa.

Mielenkiintoista tuloskatsauksessa ovat myös tuoreet luvut Raision 1. huhtikuuta norjalaiselta Kavli Holding AS:lta yrityskaupalla ostamasta Verso Foodista. Verso Fod on tunnettu Beanit- ja Härkis-härkäpaputuotteistaan.

Verso Food on liitetty osaksi Raision lukuja 1.4.2021 lähtien. Yhtiön myynnistä noin 80 prosenttia on kuluttajatuotteiden myyntiä, joten se tullaan raportoimaan osana Raision Terveelliset Elintarvikkeet -segmenttiä.

Viidennes Verso Foodin myynnistä on HoReCa- ja teollista myyntiä, jonka niin ikään Raisio raportoi osana Terveelliset Ainesosat -segmenttiä.

Verso Foodin liikevaihto vuodelta 2020 oli noin kahdeksan miljoonaa euroa ja tulos vuonna 2020 suurten investointien ja voimakkaiden myyntipanostusten johdosta noin 4,5 miljoonaa euroa tappiollinen.

Yrityskaupan ei pitäisi vaikuttaa Raision kuluvan vuoden tulosohjeistukseen. Kasvuinvestointeihin etupainotteisesti syntyvät kulut aiheuttavat vuonna 2021 kuitenkin painetta kannattavuuteen verrattuna vuoteen 2020. "Ostettu yritys kasvattaa liikevaihtoamme, mutta tulee arviomme mukaan aiheuttamaan noin kolmen miljoonan euron heikentävän vaikutuksen yhtiön liiketulokseen kuluvana vuonna", Raisio kertoi vuoden ensimmäisen neljänneksen katsauksessaan.

Tammi–maaliskuussa Raisio-konsernin liikevaihto oli 50,0 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski edellisvuoden vastaavasta 8,7 miljoonaa euroa. Vuosi sitten pandemia sai aikaan poikkeuksellisen kysyntäryöpyn, kuluttajien hamstrauksen, joka kasvatti myyntiä voimakkaasti kaikilla Raision kuluttajamarkkinoilla.

Vertailukelpoinen liiketulos tammi–maaliskuussa 2021 oli 4,7 miljoonaa euroa, laskua edellisvuoden vastaavasta 29,0 prosenttia.

Raision tulosjulkistusta voi seurata webcast-lähetyksenä verkossa kello 12:00 alkaen.

Lue lisää

Viljanostajat kannattavat kansallista kestävän viljantuotannon ohjelmaa

Raision Pekka Kuusniemi: "Tutkimus ja tuotekehitys nousevat huomattavasti suurempaan rooliin"

Raision vertailukelpoinen liiketulos laski toisella neljänneksellä – "Valittu painopiste kasvipohjaisiin lisäarvotuotteisiin pitää"

OP Ryhmä lähes tuplasi alkuvuoden tuloksensa – keskittyminen ydintoimintaan kannatti