Ajankohtainen iltapala Sienimunakas
4 annosta
2 rkl voita
2–3 dl tatteja tai kantarelleja
hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
8 munaa
2 dl täysmaitoa
1/2 pussia (75 g) emmental-
raastetta
1 dl hienonnettua persiljaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista sieni- ja sipulisilppu voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää sieni-sipuliseos, maito, juustoraaste ja puolet persiljasta. Kaada seos voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 x 20 cm) tai annosvuokiin. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja ruoka on hyytynyt. Ripota pinnalle loppu persilja.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä salaatin kanssa.
Vinkki: Käytä sienien tilalla jauhelihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
