Ajankohtainen leivonnainen Runebergin muffinitortut
12 kpl
150 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl keksijauhelmaa tai korppujauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa tai
1 tippa karvasmanteliöljyä
1 dl kiinteää vadelmahilloa tai -marmeladia
1/2 dl maitoa
Päälle
vadelmahilloa tai -marmeladia
2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
Sekoita sulatettu voi ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi hillo ja maito. Jos maustat karvasmanteliöljyllä, tipauta taikinaan varovasti yksi tippa.
Laita 12 paperista leivosvuokaa muffinipellin syvennyksiin. Voit paistaa myös suoraan muffinivuoassa. Voitele kolot hyvin. Annostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Lisää jäähtyneen muffinin pinnalle hilloa. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu. Jos seos
on liian paksua, lisää mehua tipoittain.
Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Lusikoi seos muovipussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala.
Pursota koristeraitoja tai rengas tortun päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
