Viikon ruokavieras Sokerileipuristapaljastui pullahiiri
Televisiosta tuttu sokerileipuri Suominen on oikeassa elämässä kondiittori Jenni Höijer, joka pyörittää leipomoa ja kahviloita Hämeenlinnassa.
Höijerin erikoisosaamista ovat kakut ja leivokset, mutta jos hän itse menee kahvilaan, hän tilaa parhaan pullan.
”Olen oikea pullahiiri. Mun on tosi vaikea pitää näppini erossa juuri uunista tulleista pullista”, Jenni tunnustaa.
Höijerin mielestä hyvää peruspullaa ei ole helppo löytää. Siksi Suomisen leipomossa pullan leipomiseen keskitytään toden teolla.
”Teemme taikinat veteen, mutta käytämme paljon voita. Siinä salaisuus. Tykkään leipoa pullaa ja leipää, siihen jää ihan koukkuun.”
Alkuaan kondiittoriksi valmistunut Höijer on vuosien varrella oppinut arvostamaan leipurin taitoja. Leipomon oma juuri kuplii koko ajan ja sitä hoivataan, jotta se pysyy voimissaan.
Toki Höijer taiteilee kakkujakin, eritoten hyydytettyjä mousse- ja juustokakkuja, joista Sokerileipomo tunnetaan. Tosin alku oli takkuista, kun hämäläisten mielestä hyytelökakut eivät olleet oikeita täytekakkuja. ”Mitä niissä on täytteenä, asiakkaat kysyivät”, leipuri nauraa.
RIITTA MUSTONEN
www.sokerileipurisuominen.com
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
