Italialainen tomaattikeitto
6 annosta
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
(glutamaatiton)
4 paahtoleipäviipaletta
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 rkl sokeria
100 g valkosipulituorejuustoa
Tarjoiluun
yrttisilppua ja raejuustoa tai
valkosipulivoissa paahdettuja leipäkuutioita
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Hauduta voissa kuultaviksi, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutiot, veitsellä hienonnettu leipä, paprikajauhe, pippuri ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia. Soseuta keitto, jos haluat siitä tasaista. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuustoa ja kuumenna. Tarjoa keiton lisänä yrttisilppua ja raejuustoa.
Tai sulata voita pannulla, silppua joukkoon iso valkosipulin kynsi ja paista paahtoleivästä leikattuja leipäkuutioita rapeiksi ja tarjoa keiton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
