Muistia voi hoitaaruokapöydässä
Aivojen terveyttä ylläpitävä ruokavalio sisältää Muistiliiton mukaan runsaasti rasvaista kalaa, värikkäitä kasviksia ja mahdollisimman vähän tyydyttynyttä rasvaa.
Muistisairauksien riskit kytkeytyvät samoihin tekijöihin kuin sydän- ja verisuonisairauksien.
Aivoja rasittavat korkea verenpaine, korkea kolesteroli, huomattava ylipaino, tupakointi, runsas ja humalahakuinen alkoholin käyttö sekä paljon tyydyttynyttä rasvaa sisältävä ruokavalio.
Muistiliitto ry:n projektisuunnittelija Sanna Suvisalmi korostaa ruokavalion ohella liikunnan ja riittävän levon hoitavaa merkitystä. Aivoja pitää myös aktiivisesti käyttää.
”Muisti ei kulu käytössä. Kaikki ihmisen henkiset ja älylliset kyvyt ovat aivoissa opittuina ja tallennettuina.”
MT-RUOKATIETO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
