Grillikausi laajenee ympärivuotiseksi
Grillikausi on laajenemassa ympärivuotiseksi. Samaan aikaan myös itse grilliruuan käsite on laajenemassa.
Enää grillaaminen ei rajoitu vain lihaan ja makkaroihin, vaan kaikkea voi grillata, alkuruuista jälkiruokiin, kertoi markkinointijohtaja Mikko Järvinen HK Scanilta grillauskauden uutuustuotteiden esittelyssä.
Ympärivuotisuuden ja raaka-aineiden monipuolistumisen ohella alkavalla grillauskaudella on Järvisen mukaan nähtävissä kolme muutakin trendiä.
”Makujen fuusio” yhdistelee ennakkoluulottomasti makuja, joista tällä hetkellä kiinnostavimmat tulevat Koreasta ja Aasiasta laajemminkin. ”Hiljaa hyvää tulee” ja ”aito asia” nostavat ritilöille muun muassa nyhtölihat sekä luulliset lihapalat, kuten ribsit.
”Grillaaminen on rennompaa kuin ruuanlaitto sisällä hellan ääressä, ja osin se on helpompaakin”, Järvinen vertailee.
Nyhtölihat olivat suosittuja jo viime kesänä, mutta Järvisen mukaan ne kiinnostavat kuluttajia edelleen kovasti.
”Ribsit ovat iso asia, samoin gourmethampurilaiset ja isot lihapalat. Itse maustetut ja marinoidut ovat nyt myös isoja trendijuttuja”, Järvinen totesi.
MAIKKI KULMALA
Grillaaminen on rennompaa kuin ruuanlaitto sisällä hellan ääressä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
