Ruuan halpuutus oli karhunpalvelus kansanterveydelle
Kermajuusto, sokeri ja makkarat halpenivat ja hedelmät, vihannekset ja täysviljatuotteet kallistuivat.Näyttävät ruuan halventumiskampanjat eivät saa pään silitystä terveellisestä ruokavaliosta huolta kantavilta, eivät ainakaan, jos hintojen oletetaan ohjaavan kuluttajien ostokäyttäytymistä.
Taloussanomat vertasi tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksiin sisältyvien elintarvikkeiden marraskuun hintoja vuoden takaiseen. Lopputulos on karu.
Eniten vuoden aikana halpenivat kermajuustot, sokeri ja erilaiset makkarat. Samoin einesten hintoja laskettiin.
Samaan aikaan täysviljatuotteiden, hedelmien ja vihannesten hinnat nousivat.
Kymmenestä eniten halvenneesta elintarvikeryhmästä peräti kuusi oli lihaa, lähinnä lihajalosteita eli erilaisia makkaroita.
Myös maidot ja maitotuotteet, kuten jogurtit ja juustot, halpenivat 5–10 prosenttia. Voin ja margariinien hinta painui nelisen prosenttia.
Peruna kallistui reippaasti, 24 prosenttia. Myös hedelmien, vihannesten ja kalan hinta nousi paljon: appelsiinien 17 prosenttia, pakastekalan 15 ja tomaattien seitsemän prosenttia.
Keskimäärin elintarvikkeiden hinta oli marraskuussa 2,3 prosenttia edullisempia kuin vuotta aiemmin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

