Syökää mustikkaa
Suomen metsissä kasvaa elintarvikkeita, joita paraskaan teollinen tuote ei voi terveellisyydessä voittaa. Yksi tällainen ihmetuote on mustikka.
Mustikan terveysvaikutukset on tiedetty maailman sivu, mutta suurta ääntä niistä ei silti ole pidetty. Terveystutkijat ovat kuitenkin olleet kauan vakuuttuneita mustikan lähes ihmeitä tekevistä vaikutuksista.
Mustikan syöminen voi viimeisimmän tiedon mukaan ehkäistä runsasrasvaisen ruokavalion haittoja. Mustikalla on hyödyllisiä vaikutuksia sekä verenpaineeseen että ravitsemusperäisiin tulehduksiin. Näin kertoo Itä-Suomen yliopiston tuore tutkimusraportti.
Mustikka jos mikä onkin terveysvaikutteinen elintarvike. Jotta mustikasta saataisiin kaikki irti, mustikoita pitäisi pystyä toimittamaan markkinoille paljon nykyistä enemmän.
Metsämarjat ovat edelleen aliarvostettuja
elintarvikkeita. Metsämarjoilla on paljon ystäviä, jotka menevät ämpäreineen marjametsään joka kesä ja syksy. Siitä huolimatta huomattava osa sadosta jää aina poimimatta. Runsas ulkomaisten poimijoiden virta Suomen metsiin takaa sen, että teollisuus saa marjoja tuotteisiinsa, mutta paljon enemmänkin
marjoja markkinoille mahtuisi.
Kenties mustikkakin pitäisi tuotteistaa nykyistä selkeämmin. Kun mustikan hinta nousisi, myös sen haluttavuus lisääntyisi. Kun mustikka on ihmemarja, sitä pitäisi myös ihmeenä markkinoida.
Markkinaihmisillä ja brändinikkareilla onkin mustikassa mielenkiintoinen projekti. Miten kertoa ihmisille se, että mustikkaa
kannattaa syödä, jos haluaa elää terveenä.
Vai olisikohan tuo sittenkään kovin vaikeaa?
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
