Kokit ruokalähettiläinä
MYRSKYLÄ (MT)
Suomen ulkomaanedustustoilla on vahva rooli suomalaisen ruokakulttuurin eteenpäin viemisessä, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi muistuttaa.
Ruokadiplomatia on yhä tärkeämpi osa edustustojen työtä. Lähetystöjen kokeilla on siinä näkyvä rooli.
Viime viikolla järjestettiin neljäs ulkomaanedustustojen kokkikurssi, jonka tarkoituksena oli täydentää kokkien tietämystä suomalaisesta ruoka- ja juomakulttuurista ja siten edistää suomalaista ruokakulttuuria maailmalla.
Koulutusviikon toteutuksesta vastasivat Syväniemi ja Hanasaaren ravintolatoimen päällikkö Kim Palhaus. Koulutuksilla pidetään huoli siitä, että suomalainen ruokakulttuuri elää yhä edustustoissa.
”Kokkikurssi on tärkeä etappi suomalaisen ruokaosaamisen kehittämisessä”, toteaa Palhaus.
”Ruoka on toista kertaa mukana hallitusohjelmassa selvästi omana kokonaisuutenaan. Valtiovallan on aika panostaa ruokakulttuurin ja suomalaisen ruuan edistämiseen ulkomailla myös taloudellisesti”, painottaa Syväniemi.
Hallituksen budjettiesityksessä ruokakulttuuriin ja laatuketjuun suunnattuja rahoja on supistettu miljoonalla eurolla, mikä on 20 prosenttia suunnitellusta budjetista, kertoo Syväniemi.
”Miten on mahdollista edistää suomalaista ruokakulttuuria ohjelman mukaisesti, kun siihen ei anneta rahaa?”
ELINA HELMANEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
