MTK:n Marttila: Laaturuoka vaarassa, jos kriisiä ei hoideta
Jos maatalouskriisiä ei hoideta, turvallisen sekä ympäristön ja eläimet huomioon ottavan ruuan tuotanto käy mahdottomaksi, MTK varoittaa.Suomessa on olematon salmonellariski, sioilla saparot ja antibiootteja käytetään vain eläinten sairauksien hoitamiseen. Kaikkialla muualla niin ei ole, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila muistutti MTK:n tiedotustilaisuudessa torstaina.
Marttilan mukaan nyt Suomessa harjoitettu tuotanto ei kuitenkaan ole mahdollista, ellei viljelijöiden talousahdinkoon löydy helpotusta.
"Korkeat vaatimukset merkitsevät lisäkustannuksia. Jos ne jäävät yksin viljelijän niskoille, tuotanto loppuu omaan mahdottomuuteensa."
"Toinen vaihtoehto on tinkiä vaatimuksista ja ottaa käyttöön kaikki keinot, mitä halparuuan tuottajat käyttävät."
Marttila korosti, etteivät viljelijät itse ole ajamassa laatuvaatimuksia alas.
"Valinnan tekevät yhteiskunta ja kauppa."
MTK:n ja ruotsinkielisen tuottajajärjestön SLC:n tiedotustilaisuuden aihe oli perjantain traktorimarssi. Helsingissä pidettyyn tilaisuuteen saapui 12 toimittajaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
