VERKOSSA SANOTTUA ”Ennen oli kaikki paremmin”
Ennen oli kaikki paremmin, kommentoi nimimerkki Jukkis MT:n verkkolehdessä uutista, jossa kerrottiin paistijauhelihan sisältävän paistia ehkä vain 5–30 prosenttia (MT 21.9.).
”Pienissä korttelikaupoissakin oli lihatiski ja lihamylly, jolla asiakkaalle jauhettiin juuri se palanen paistia tai mitä tahansa kokolihaa mitä asiakas halusi. Hinta oli sama kokolihalle ja jauhetulle. On se vaan nykyään niin vaikeata ja kallista”, Jukkis kirjoittaa.
Nimimerkin Vanhaa tietoa mukaan paistia on korvattu muilla lihoilla vuosikymmeniä.
”Olen ”valmistanut” pari tuhatta kiloa paistijauhelihaa, siihen käytetään ne palat naudasta, jotka jäävät yli, kun leikataan paistit pois luusta, jossa ei ole rasvaa. Jäähän siihen myös paistia jonkin verran.”
”Minä ainakin tykkään että jauhelihassa on rasvaa eli jos se olisi pelkästä naudan paistista jauhettua niin aikaa kuivaa olisi että minusta parempi että siellä seassa on vähän rasvaisempaakin osaa mukana”, Kokki-84 kommentoi.
AIMO VAINIO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
