Majatalosta majataloon -retket saivat kiitosta
Majatalosta majataloon -retkiä järjestävät Majatalo Puukarin Pysäkki ja Laitalan lomat Valtimolta yhteistyössä nurmeslaisten Majatalo Pihlajapuun ja Männikkölän Pirtin kanssa.
”Tuotteessa on vahvasti mukana paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Ruoka on maukasta, puhdasta ja aitoa”, kiittää valinnasta vastannut Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä.
”Majataloissa, kodinomaisissa kohteissa, matkailija kokee arjen elämyksiä. Neljän yrittäjän yhteistyö on mallikasta”, arviointiryhmä huomioi.
Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa: Inari Menu/Tradition Hotel Kultahovi, Malmgårdin kartano ja Kamariherran Kalaasit Mustion Linnassa.
Arviointiryhmä antoi lisäksi kunniamaininnan Food Helsinki HEL YEAH -taskuesitteelle ja Turussa järjestettävälle Food & Fun ruokafestivaalille.
Palkinnot jakoi elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) torstaina Helsingissä.
Kilpailun tavoitteena oli nostaa esille parhaita ruokamatkailukohteita, rohkaista ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa sekä lisätä ruokamatkailukohteiden tunnettuutta ja näkyvyyttä.
Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 77 hyvin erilaista ruokamatkailutuotetta eri puolelta Suomea.
Kilpailijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota asiakaslähtöisyyteen, paikallisuuteen ja tarinoihin, lähiruokaan, elämyksellisyyteen, yhteistyöhön, liiketoiminnallisuuteen, kannattavuuteen sekä monipuolisuuteen myynti- ja markkinointikanavien käytössä.
Maikki Kulmala
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
