Eerikkilän urheiluopistossanautitaan paikallisia antimia
TAMMELA (MT)
”Lähiruokatukku sopii mainiosti. Sellaista on kaivattu tällä seudulla”, toteaa ravintoloitsija Veli-Matti Koski. Hän ja puoliso Tiina Koski tulivat yrittäjiksi Eerikkilän urheiluopistoon neljä vuotta sitten, kun opistoon haettiin ketjuravintolan tilalle paikallista, lähiruokaa suosivaa yrittäjää.
Vaikka lähiruoka on ollut Koskille sydämen asia, se on teettänyt paljon työtä. Yhteydenpito ja tilausten järjestely yli kymmenen tuottajan kanssa syö aikaa.
Koski toivoo työmäärän helpottavan jatkossa, kun lähiruokatukun kautta saa valtaosan tarpeista yhdellä tilauksella.
Hän uskoo, että tuottajatkin näkevät tukkuportaan arvon.
”Se lisää markkinoita ja helpottaa logistiikkaa ja markkinointia.”
Koskien konseptin toimivuutta epäiltiin aluksi.
”Tuottajia piti vakuutella, että meille kannattaa tuoda. Määrät ovat isot ja kasvavat.”
Sittemmin palaute on ollut myönteistä, myös asiakkailta saatu.
”Joukkueet sanovat, että kyllä sen maistaa, että on itse tehtyä ruokaa ja tuoreista aineksista.”
Eerikkilässä tarjotaan aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Tarjoilutiskiä komistaa lista eri lähiraaka-aineiden alkuperästä.
Opistossa käy erityisen paljon jalkapalloilijoita, joten vieraiden nälkä voi olla melkoinen. Keskimäärin joka ruokailuun osallistuu 200 henkeä, mutta määrä vaihtelee kovasti opiston tapahtuma-aikataulun mukaan.
HENRIK SCHÄFER
Ravintoloitsija ja kokki Veli-Matti Koski pilkkoo forssalaisia porkkanoita Eerikkilän urheiluopiston keittiössä. Syömässä käy keskimäärin 200 henkeä joka aterialla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
