Ruokavirasto aloittaa muutosneuvottelut, tavoitteena kertaluonteinen yli neljän miljoonan säästö
Ruokaviraston mukaan talouden tasapainottamiseksi tehdyt toimet eivät ole riittäneet tämän vuoden taloustilanteen vakauttamiseksi.
Pääjohtaja Leena Räsäsen mukaan Ruokaviraston on välttämätöntä hakea pidemmän tähtäimen ratkaisuja talouden tasapainottamiseen. Kuva: Kari SalonenRuokavirasto pyrkii löytämään lisää säästöjä viraston talouden tasapainottamiseksi.
Viraston tiedotteen mukaan tasapainoon pääsy edellyttää tänä vuonna 4,4 miljoonan euron kertaluonteisten lisäsäästöjen tekemistä viraston toimintamenoihin.
Lisäksi vuosille 2025–2028 säästötarve on yhteensä noin kymmenen miljoonaa euroa.
Ruokavirasto on käynnistänyt valmistelut yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiseksi. Neuvotteluesitys pyritään antamaan henkilöstön edustajille viikolla 14.
Viraston mukaan talouden tasapainottamiseksi tehdyt toimet eivät ole riittäneet tämän vuoden taloustilanteen vakauttamiseksi. Lisäksi tulevina vuosina valtion talousarviorahoitus virastolle vähenee. Se edellyttää talouden sopeuttamista käytettävissä oleviin määrärahoihin.
”Valtion aleneva talousarviorahoitus vaikuttaa tulevien vuosien toimintaan. Meidän on välttämätöntä hakea pidemmän tähtäimen ratkaisuja talouden tasapainottamiseen, koska säästötarve on pysyvä ja suuri”, pääjohtaja Leena Räsänen sanoo viraston tiedotteessa.
Räsänen ei kerro MT:n haastattelussa, mistä säästöjä etsitään, tavoitellaanko yhtä isoa ratkaisua vai juustohöylämäisiä säästöjä kaikista toiminnoista. Hän painottaa, että keinoja etsitään muutosneuvotteluissa.
Ruokaviraston toimintamenojen nettorahoitus tänä vuonna on noin 79,5 miljoonaa euroa. Viraston palveluksessa on 1 100 henkilöä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








