Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paavi Franciscus on jälleen sairastunut, perui aamuohjelmansa

Paavin lisääntyneet terveyshuolet ovat kirvoittaneet keskustelua siitä, saattaisiko hän jäädä eläkkeelle sen sijaan, että palvelisi tehtävässään elämänsä loppuun asti.
Paavi Franciscuksen terveydentilasta oltiin huolissaan myös ennen pääsiäistä, jolloin hän vietti kolme yötä sairaalahoidossa keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Kuvassa paavi tervehtii ihmisiä Vatikaanissa toukokuussa. LEHTIKUVA / AFP .
Paavi Franciscuksen terveydentilasta oltiin huolissaan myös ennen pääsiäistä, jolloin hän vietti kolme yötä sairaalahoidossa keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Kuvassa paavi tervehtii ihmisiä Vatikaanissa toukokuussa. LEHTIKUVA / AFP .  

Katolisen kirkon ylin hengellinen johtaja paavi Franciscus on sairastunut jälleen. Vatikaanin tiedottaja Matteo Bruni kertoi tänään, että paavi on kuumeessa ja joutui siksi perumaan ohjelmansa aamulla.

Kuten tapana on, Vatikaani ei ole julkaissut hänen päiväohjelmaansa.

86-vuotiaan paavin terveydentilasta oltiin huolissaan myös ennen pääsiäistä, jolloin hän vietti kolme yötä sairaalahoidossa keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Lääkärien mukaan antibioottihoito tehosi kuitenkin nopeasti, ja hän toipui ajoissa johtamaan pääsiäisseremonioita. Paavi on noin vuoden ajan joutunut käyttämään pyörätuolia jatkuvien polvisärkyjen vuoksi, joita ei hänen mukaansa pystyttäisi korjaamaan leikkauksella.

Päivää ennen sairastumista espanjankielinen Telemundo-kanava julkaisi paavin haastattelun, jossa hän kertoi terveytensä olevan huomattavasti kohentunut.

”Pystyn nyt kävelemään. Polveni on parantunut hyvin. Aiemmin pystyin tuskin kävelemään, mutta nyt taas pystyn. Jotkut päivät, kuten tänään, ovat kivuliaampia”, hän sanoi haastattelun käsikirjoituksen perusteella.

Keuhkoputkentulehduksestaan ​​kysyttäessä hän vastasi, että lääkärit havaitsivat sen onneksi ajoissa.

”Jos olisimme odottaneet vielä muutaman tunnin, tilanne olisi ollut paljon vakavampi. Mutta pääsin pois sairaalasta neljässä päivässä”, paavi sanoi.

Paavin lisääntyneet terveyshuolet kuluneen vuoden aikana ovat kirvoittaneet keskustelua siitä, saattaisiko hän jäädä pian eläkkeelle sen sijaan, että hän palvelisi tehtävässään elämänsä loppuun asti. Hänen edeltäjänsä, joulukuussa 95-vuotiaana kuollut paavi Benedictus XVI, jätti tehtävänsä melkein kymmenen vuotta ennen kuolemaansa.