MTK:n liittokokouksen väki syö kotimaista ruokaa ja erään juoman tarjoaminen on erikseen varmistettu
Muonituksen hoitaa Porin Ässät, liha tulee HKScanilta.
Lounaspöydässä on runsas kotimainen salaattipöytä, Kitkan neulamuikkuja ja broilerinrintaa. Kuva: Carolina HusuMTK:n liittokokouksen muonitusta West Areenassa hoitaa HC Ässät Pori, ja ruoka on taatusti suomalaista.
”Kotimaisuus on meille muutenkin tärkeää, mutta nyt se erityisen tärkeää, kun vieraana on MTK”, liiketoimintajohtaja Niklas Ikonen vakuuttaa.
”Ruoka on Suomessa valmistettua, ja olemme pyrkineet tilaamaan tuotteita myös lähituottajilta.”
Kokouksessa on kaksi erilaista lounasmenuta, ja ne on tilaajan toiveiden mukaan tehty, Ikonen kertoo.
”Laadussa näkyy, että niihin on panostettu. Raaka-aineet ovat hyviä, esimerkiksi naudasta käytetty laadukkaita osia ja kalasta paikallista ja suomalaista. Teemme paljon itse ja kun tuotteet tulevat pitkälti läheltä, pystymme takaamaan tuoreuden.”
Kokouksessa on varauduttu ruokkimaan noin 800 vierasta kahdella buffetlounaalla, kahveilla ja keskiviikkoillan juhla-aterialla.
Ruokalistat on tehty yhdeksän kuukautta sitten, jolloin maailmantilanne oli toisenainen. Palsternakasta meinasi tulla puute, mutta sitäkin saatiin.
Naudan hanger stake vaihtui suuren määrän vuoksi Lihatalo Tammisen chuck rolliksi, Ikonen kertoo.
Kumpikin on kokolihaa: hanger stake eli terastajanpihvi palleaa ja chuck roll naudan niskaa. Lounaalla syödään viljaporsaan uunikylkeä ja Kariniemen broilerinrintaa.
Lihojen päätoimittaja on HKScan, jolle myös Tamminen ja Kariniemi kuuluvat. Atrialta ei tule mitään.
Areenalla ja HKScanilla on kytkös, sillä HKScanin hallituksen puheenjohtaja Reijo Kiskola on myös HC Ässät Pori:n hallituksessa.
Naudanlihaa ja kalaa menee yhteensä parisataa kiloa. Vihannekset toimittaa puolestaan Vihannespörssi.
MTK:n juhlamenu sisältää muun muassa varhaiskaali‒porkkana coleslawta, maalaisperunasalaattia ja kotimaista parsaa, ohra‒juuressalaattia, mummonkurkkuja, naudan paahtopaistia, chuck rollia, meritaimenta ja korvasienimuhennosta, haudutetua kelta- ja raitajuurta ja jälkiruuaksi britakakkua.
Kun haarukoihin tarttuu tuottajaväki, luulisi keittiössäkin käsien tärisevän. Kuinka paljon teitä jännittää?
"Sopivasti, mutta kaikki on käyty keittiömestarin kanssa läpi ja kunnossa”, Ikonen sanoo.
Viinit ovat sommelierin valitsemia ulkomaisia laatuviinejä, eikä kotimaisista edes keskusteltu. Olut tulee areenan yhteistyökumppanilta Sinebrychoffilta, ja erään kotimaisen juoman paikka on tarjonnassa erikseen varmistettu.
”Maitoa pitää olla tarjolla, sitä meille painotettiin erityisesti, kun aina ei ilmeisesti ole ollut.”
Piimää ei sen sijaan ole nytkään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


