Atria tuo suomalaista lihaa Ruotsista
Atrian maksamakkarat, pekonit ja metvurstit valmistetaan Suomen ulkopuolella suomalaisesta lihasta.MT:n lukija otti toimitukseen yhteyttä ja ihmetteli, milloin Atrian maksamakkaratuotteiden valmistus on siirtynyt Ruotsiin. Tuote on valmistettu suomalaisesta lihasta, kuten kaikki Atria-tuotemerkin alla myytävät tuotteet.
Atrialta kerrotaan, Kaikki Atrian maksamakkara- ja pekonituotteet valmistetaan Atrian tehtaissa Ruotsissa suomalaisesta lihasta, maksamakkara Tranåsissa ja pekoni Malmössa, aivan Ruotsin eteläkärjessä.
Atria vie suomalaista lihaa Ruotsiin noin 6 miljoonaa kiloa. Takaisin rahtityönä palautuu noin kymmenes, eli 600 tonnia.
Syynä tuotannon siirtämiseen olivat laiteinvestoinnit.
"Atrialla ei ollut Suomessa valmistukseen tarvittavia laitteita ja tiloja. Atrian Ruotsin tehtailla nämä laitteet olivat jo valmiina", tiedottaja Marja Latvatalo Atrialta kertoo.
Atria valmistaa tuotteita suomalaisesta lihasta myös Tanskassa. Kylmäsavu- ja meetvurstituotteet valmistetaan Atrian tehtaalla Horsensissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


