Suomalaiset söivät broileria ennätysmäärän
Suomalaiset söivät viime vuonna ennätykselliset 96 miljoonaa kiloa broilerin lihaa. Kulutus on kasvanut 15 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana ja yli kaksinkertaistunut vuodesta 1995 lähtien.
TNS Gallup Elintarviketieto Oy arvioi, että kulutus kasvaa tänä vuonna nelisen prosenttia.
MTK:n broilerjaoston puheenjohtajan Riku-Sippo Uotilan mukaan siipikarjanlihan menestykseen on monta syytä.
Yksi niistä on terveellisyys.
Uudet ravitsemussuositukset kehottavat syömään vähärasvaista siipikarjanlihaa.
Samoin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa nauttimaan siipikarjanlihaa, koska se on hyvä proteiinin lähde.
Uotila muistuttaa suomalaisen siipikarjanlihan olevan turvallista.
Eläintautien torjuntayhdistyksen ETT:n keräämien tietojen mukaan yhtäkään suomalaista broileria ei ole lääkitty antibiooteilla viimeisen kolmen vuoden aikana.
MAIJA ALA-SIURUA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
