Ennen uutta marjasatoa sulatetaan pakastin
• Sulata pakastin, kun sisäpinnat ovat kauttaaltaan huurrekerroksen peittämiä.
• Pane laite pakastuskytkennälle hyvissä ajoin ennen sulattamista, niin pakasteet ovat kylmempiä ja kestävät sulatusvaiheen paremmin.
• Kytke pakastimesta virta pois. Nosta korit pakastimesta tai lado pakasteet esimerkiksi sanomalehdillä vuorattuihin pahvilaatikoihin tai kylmälaukkuihin. Peitä korit huovilla tai sanomalehdillä. Talvella voit viedä pakasteet ulos, esimerkiksi parvekkeelle.
• Tee tyhjennyksen aikana inventaario pakastetuista tuotteista ja lajittele ne omiksi ryhmikseen.
• Jätä pakastimen ovi tai kansi auki. Jään sulamista voi nopeuttaa laittamalla lämminvesiastia pakastimeen. Sulatusta voi jouduttaa myös keräämällä jäälevyt pois ennen kuin ne sulavat vedeksi. Ole varovainen, ettet riko seiniä tai jäähdytysputkia. Pakastimen pohjalle sulanut vesi ohjautuu pohjassa mahdollisesti olevan aukon tai pohjatason etureunassa olevan kourun kautta pakastimen ulkopuolelle laitettuun astiaan. Muussa tapauksessa vesi kerätään laitteen pohjasta.
• Pyyhi pakastin sisältä astianpesuaineveteen kostutetulla siivousliinalla. Pese irto-osat. Pyyhi myös ulkopuoli ja pakastimen takaosa.
• Anna pakastimen kuivua ja tuulettua.
• Kytke pakastin pakastuskytkennälle. Laita pakasteet takaisin pakastimeen. Pakastimen säätö palautetaan säilytyskytkennälle, kun pakastimen sisälämpötila on -18 astetta.
• Mikäli otat pakastimen joksikin aikaa pois käytöstä, pidä kansi tai ovi auki ummehtumisen estämiseksi.
• Jos pakastimessasi ilmenee laitevika, se tarvitsee huoltoa nopeasti. Häiriön aikana pakastinta ei saa avata. Täysi pakastin pysyy kylmänä 12–24 tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
