Liperin Mylly Oy:n rakennus tulessa Liperissä – yrityksen tuotantotilat tuhoutuneet - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Liperin Mylly Oy:n rakennus tulessa Liperissä – yrityksen tuotantotilat tuhoutuneet

Toimitusjohtajan mukaan tuotantotilat menetetään kokonaan.
Tiedossa ei ole henkilövahinkoja, mutta pelastuslaitoksen mukaan mylly tulee vahingoittumaan tulipalossa pahoin. LEHTIKUVA / HANDOUT / POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS

Pohjois-Karjalassa Liperissä on syttynyt tuleen Liperin Mylly Oy:n Liperin Myllynä tunnettu rakennus. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulopalosta vähän ennen kahta yöllä.

Tiedossa ei ole henkilövahinkoja, mutta pelastuslaitoksen mukaan mylly tulee vahingoittumaan tulipalossa pahoin. Tulipalon sammutus tulee kestämään pitkälle perjantaihin aamupäivälle saakka.

Liperin Mylly Oy valmistaa muun muassa jauhoja ja leseitä. Yrityksen toimitusjohtaja Kari Huikuri kertoo STT:lle, että myllyn tuotantotilat menetetään käytännössä kokonaan.

"Taloudelliset vahingot tulevat olemaan mittavat", hän sanoo.

Huikurin mukaan palon syttymissyy ei ole tiedossa. Rakennuksessa ei ollut sisällä ketään, kun tulipalo käynnistyi, joten rakennusta ei tarvinnut evakuoida.

Pelastuslaitos on rajoittanut sammutustoiminnalla palon siten, että tulipalo on rajoittunut myllyrakennuksen päärakennukseen ja sen ympärillä olevat matalat rakennukset, siilot ja kuljettimet on saatu suojattua palolta.

Sammutustöissä on 30 pelastuslaitoksen työntekijää ja 10 pelastusajoneuvoa.

Lue lisää

Lehdet: Navetta ja pihatto paloivat varhain torstaiaamuna Kouvolan Jaalassa

Stora Enson tehdasalueella Varkaudessa jatkuu energiapuukasojen jälkisammutus – palolla ei ole ollut vaikutusta tuotantoon

Tulipalo tuhosi pajarakennuksen katon Versowoodin sahalla Hankasalmella – "Muutaman sadan tuhannen euron vahingoista puhutaan"

Yle: Tulipalo Versowoodin sahalla Hankasalmella – hallirakennuksen katto on tulessa