Kotimaa

Kotimaisen koiranruuan tarjonta laajenee: Suomalainen maanviljelijä avaa oman koiranruokatehtaan Loimaalle

Suomalainen Rovio Pet Foodsin koiranruokatehdas avataan syksyllä. Uusi kotimainen koiranruoka tehdään paikallisista raaka-aineista Loimaalla.
Katri Tamminen
Rovio Pet Foodsin perustaja on loimaalainen maanviljelijä ja kananmunantuottaja Tero Rovio. Ruokia on testannut myös labradorinnoutaja Sulo.

Kotimaisen koiranruuan tarjonta kasvaa.

Loimaalaisen Tero Rovion perustama Rovio Pet Foods käynnistää syksyllä koiranruokien tuotannon Loimaalla.

Modernissa, lemmikkieläinten ruokien valmistamista varten suunnitellussa tehtaassa tuotteet tehdään täysin suomalaisista raaka-aineista, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Suomalainen koiranruokatuotanto on ottanut tulta alleen viime vuosina. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Dagsmark Petfood avasi tehtaansa vuonna 2017 entiseen Estrellan perunalastutehtaaseen.

Loimaasta näyttää tulevan maan koiranruokakeskittymä. Myös Dagsmark Petfood on verkkosivuillaan ilmoittanut siirtävänsä tuotantonsa Loimaalle.

Monikansalliset ulkomaiset yritykset hallitsevat kuitenkin yhä koiranruokamarkkinoita.

MOT:n selvityksen mukaan jopa 90 prosenttia Suomen koiranruokamarkkinoista on kolmen toimijan, yhdysvaltalaisen Hill´sin ja Marsin sekä sveitsiläisen Nestlén, hallussa. Suomalaiset käyttävät vuodessa koiransa ruokintaan keskimäärin 350 euroa.

"Olen seurannut tilannetta huolestuneena jo jonkin aikaa. Joudumme syöttämään koirillemme ulkomailla valmistettua ruokaa, jonka raaka-aineiden alkuperästä meillä ei ole tarkkaa tietoa. On myös varsin epäekologista, että koiranruokaa kuskataan Suomeen ympäri maailmaa", kertoo Tero Rovio.

Tehdas sijaitsee Loimaalla valtatie 9:n varressa. Raaka-aineista iso osa tulee 15 kilometrin säteeltä tehtaasta.

"Loimaalaisena maanviljelijänä ja kananmunantuottajana minulla on ympärilläni kaikki tarvittava: raaka-aineet ja nyt myös tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen. Tuotteista emme vielä kerro enempää, mutta tulossa on jotakin täysin uutta koiranruokamarkkinoilla", Rovio painottaa.

Koiranruuan lisäksi tulossa on kotimaista ruokaa kissoille.

Oikaisu: 24.6. klo 17.06 Lisätty tieto Dagsmarkin uudesta tehtaasta Loimaalla.

Lue lisää:

Kotimaisesta koiranruuasta tuli hitti – Dagsmark Petfoodin puolivuotias tehdas laajentaa jo tuotantoaan

Lue lisää

Koirien puruluilla ainakin kaksi kotimaista valmistajaa – "Kaikkiin ei riitä kotimaista naudannahkaa"

Uusi kotimainen koiranruokatehdas on nyt käynnistynyt – perustaja on munantuottaja ja pääraaka-aineena kanamuna

Lukijalta: "Haaveilen koiran ottamisesta lemmikiksi – voinkohan itse vaikuttaa lemmikkini elämänlaatuun ravinnon ja hoidon keinoin?"

Koiraunelmia sen emännän ehdoilla