Kotimaa

Korona levisi rajusti Yhdysvalloissa pidetyllä kesäleirillä – lähes puolet leiriläisistä sai tartunnan

Leirin järjestäjät eivät noudattaneet Yhdysvaltain tautikeskuksen ohjeistusta kasvomaskien käytöstä.
Yhdysvalloissa on todettu kaikkiaan yli 4,5 miljoonaa virustartuntaa. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa pidetty kesäleiri on osoittautunut viruslingoksi, sillä lähes puolet leirille tulleista lapsista ja henkilökunnasta sai koronavirustartunnan, kertoo Yhdysvaltain tautikeskus CDC.

Leirin 597 osallistujasta ja henkilökunnasta tartunta todettiin 260:llä. Todellisten tartuntamäärien arvellaan olevan jopa suurempia, sillä vain reilu puolet leiriläisistä tuli testatuiksi.

Leirin järjestäjät jättivät noudattamatta CDC:n suositusta, jonka mukaan kaikkien kesäleireille saapuvien tulisi käyttää kasvomaskia. Maskeja edellytettiin vain henkilökunnalta.

Leiriin osallistui 363 lasta ja nuorta, joiden iät vaihtelivat kuudesta 19:ään. Myös suurin osa leirin työntekijöistä oli alle 21-vuotiaita.

Tartuntamäärien uskotaan kertovan siitä, että myös lapset ja nuoret voivat olla merkittäviä koronaviruksen levittäjiä.

Yhdysvalloissa on todettu kuluneen vuorokauden aikana yhteensä 1  442 uutta koronavirukseen liitettyä kuolemaa. Asia käy ilmi baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston tietokannasta.

Kyse on jo neljännestä peräkkäisestä päivästä, jona uusia kuolonuhreja on kirjattu yli 1  200. Kaiken kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyen arvioidaan Yhdysvalloissa kuolleen 153  268 ihmistä, eli enemmän kuin yhdessäkään muussa maassa.

Uusia tartuntoja todettiin vuorokauden ajalta noin 69  000 kappaletta. Tartuntoja maassa on todettu kaikkiaan yli 4,5 miljoonaa, joista 1,4 miljoonan kerrotaan parantuneen.

Lue lisää

Kokoomuksen Sarkomaa: ministeri Kiurun toimet eivät herätä luottamusta – "Jos julkisen sektorin oma kapasiteetti ei riitä, on oltava valmius hankkia palveluja yksityiseltä sektorilta"

Kunnat pohtivat nyt, kuka saa ilmaisen maskin ja mistä – "Tarkoitus ei ole, että joku noutaa suojavälinettä ja saa viruksen jonottaessaan"

Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käyttämisestä

Uudelleen pesty kertakäyttösuojain suodattaa vielä kangasmaskia paremmin, selvitti VTT