Ennätyksellinen kurkien muutto: lintuharrastajat laskivat lähes 30 000 kurkea Karjaalla

Eri muuttoseurantapaikkojen tietojen perusteella Uudenmaan rannikon ylitti tiistaina yli 50 000 etelään matkannutta kurkea.
Kurkia Karjaan taivaalla. LEHTIKUVA / HANDOUT / ROGER MORBERG.

Raaseporissa Uudellamaalla havaittiin tällä viikolla ennätyksellinen kurkien muutto. Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa kertoo, että lintuharrastajat laskivat tiistaina Karjaan Påminnessa yhteensä 29 153 muuttavaa kurkea.

Kyseessä on Tringan mukaan kaikkien aikojen suurin yksittäiseltä paikalta Suomessa yhden päivän aikana havaittu kurkimuutto.

Eri muuttoseurantapaikkojen tietojen perusteella Uudenmaan rannikon ylitti tiistaina yli 50 000 etelään matkannutta kurkea.

"Etukäteen ei koskaan tiedä, minkälainen muuttopäivä tulee, kun ensimmäiset kurkiparvet menevät yli. Tiistaina se oli huikea”, kertoo tiedotteessa Tringan paikallisjaoston Lullulan puheenjohtaja Kimmo Virta, joka oli seuraamassa lintujen syysmuuttoa Påminnessa.

Keskiviikkona kurkia raportoitiin selvästi pienempiä määriä. Tringan toiminnanjohtaja Johannes Silvonen arvioi, että kurjen pääjoukot poistuivat Suomesta tiistaina.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.