Metsä

Metsämiesten Säätiö jakoi apurahoja 1,6 miljoonalla eurolla ja käynnisti lahjoitusten keruun

Säätiö kerää lahjoituksia, koska vuosittain iso osa hyvistä ja kannatettavista apurahahakemuksista jää rahoittamatta.
Jaana Kankaanpää
Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö.

Metsämiesten Säätiön hallitus on päättänyt 1,6 miljoonan euron apurahojen jaosta vuodelle 2020.

Hakemuksia tuli 229 kappaletta ja niiden yhteissumma oli 3,9 miljoonaa euroa. Hieman yli puolet hakemuksista sai rahoitusta.

Suurimman 186 000 euron rahoituksen sai Metsäalan Johtamisakatemia. Säätiö rahoittaa myös useita mittavia tutkimushankkeita.

Apurahaa myönnettiin muun muassa Helsingin yliopiston ”Metsäalan ennakointi muuttuvilla markkinoilla” -väitöskirjahankkeelle sekä Suomen Metsäyhdistyksen ja Työtehoseuran yhteiselle ”Metsäalan koulutukseen hakeutuvien nuorten mielikuvat, arvot ja motivaattorit ja niiden vastaavuus työelämän tuleviin tarpeisiin” -tutkimushankkeelle.

Suomalaista metsäsuhdetta tutkitaan ja tehdään tunnetuksi Metsämuseo Luston hankkeissa vuosina 2019–2022 yhteensä yli 400 000 eurolla.

Metsäkoulutus ry:n kautta rahoitetaan kuluvana vuonna 114 000 eurolla osaamisen ja koulutuksen kehittämistä sekä markkinointia. Lisäksi Säätiö tukee 93 000 eurolla metsäalan opiskelijoiden kansainvälistymistä rahoittamalla ulkomaille suuntautuvia opintomatkoja, kansainvälisiä opintoja ja harjoitteluja.

Lista kaikista vähintään 1 500 euron apurahan saajista löytyy Metsämiesten Säätiön verkkosivuilta.

Apurahojen jaon lisäksi Metsämiesten Säätiö on käynnistänyt lahjoitusten keruun.

"Lahjoitukset tulevat todelliseen tarpeeseen, sillä vuosittain iso osa hyvistä ja kannatettavista apurahahakemuksista jää rahoittamatta", säätiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Lahjoituksia tarvitaan, koska sijoitusomaisuuden keskimääräinen kuuden prosentin tuotto ei tuo riittävästi jaettavaa apurahojen hakupaineeseen nähden.

Säätiö toivoo, että kaikki metsäalan arvoketjussa mukana olevat tahot metsänomistajista lähtien olisivat yhteisessä ponnistuksessa mukana sanansaattajina, asian esittäjinä ja lahjoittajina.

"Jokainen lahjoitettu euro kehittää apurahatoimintamme kautta metsäalaa, sen arvostusta ja tunnettuutta sekä luo metsäalan osaajille työtyytyväisyyttä, joka heijastuu esimerkiksi parempana asiakaspalveluna metsänomistajille. Hyvän tekeminen tekee hyvää."

Verohallinto on hyväksynyt säätiön vähennyskelpoisten rahalahjoitusten saajaksi. Se tarkoittaa, että lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen.

Lue myös:

Juha Mäkinen jatkaa Metsämiesten Säätiön johdossa

Metsämiesten Säätiö palkitsi stipendillä saarijärveläisen lavetinkuljettajan – "Metsämieshenki on sitä, että pitää mitä lupaa ja on suoraselkäinen"

Metsämiesten säätiö haluaa toimia alan unilukkarina: "Emme ei voi enää elää kuin valtio valtiossa"

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Metsämiesten Säätiöön voi perustaa oman nimikkorahaston

Metsämiesten säätiön stipendi myönnettiin Jere Luhtalalle Isojoelle

Juha Mäkinen jatkaa Metsämiesten Säätiön johdossa

Metsämiesten Säätiö palkitsi stipendillä saarijärveläisen lavetinkuljettajan – "Metsämieshenki on sitä, että pitää mitä lupaa ja on suoraselkäinen"