Metsä

Sanomalehtipaperin teko jatkuukin Suomessa – UPM:n koeajot onnistuivat Jämsänkoskella ja tehdas laajentaa tuotantoaan sanomalehtipaperiin

"Paperikone 6:n laajennetun tuotevalikoiman ansiosta UPM voi toimittaa sanomalehtipaperia keskeytyksettä Suomen markkinoille. Tällä varmistamme Jämsänkosken tehtaan joustavan ja kilpailukykyisen toiminnan”, sanoo tehtaanjohtaja Antti Hermonen.
Markku Vuorikari
Sanomalehtipaperia valmistavat koneet pysähtyvät UPM:n Kaipolan tehtaalla lopullisesti, kun tehdas suljetaan joulukuun puoliväliin mennessä. Arkistokuva on Kaipolan tehtaalta.

Sanomalehtipaperin tuotanto jatkuukin Suomessa, vaikka sanomalehtipaperia valmistavat koneet pysähtyvät lopullisesti UPM:n Kaipolan tehtaalla, joka suljetaan joulukuun puoliväliin mennessä.

UPM kertoo, että yhtiön Jämsänkosken paperitehtaan paperikone 6:lla tehdyt sanomalehtipaperin koeajot sekä painolaitoksissa tehdyt testiajot ovat onnistuneet hyvin.

Jatkossa Jämsänkosken tehtaan tuotevalikoimaa laajennetaan kattamaan myös sanomalehtipaperilajit.

Jämsänkosken tehtaanjohtajan Antti Hermosen mukaan viime viikkojen aikana henkilöstö on tehnyt paljon kehitystyötä tuotevalikoiman laajennuksen eteen.

"Olemme kehittäneet korkealaatuisia coldset-paperilajeja erityisesti kotimaisille sanomalehtipaperiasiakkaille ja asiakkaiden palaute painokokeista on ollut erittäin hyvää."

"Jämsänkosken tehtaan paperikone 6:n laajennetun tuotevalikoiman ansiosta UPM voi toimittaa sanomalehtipaperia keskeytyksettä Suomen markkinoille. Tällä varmistamme Jämsänkosken tehtaan joustavan ja kilpailukykyisen toiminnan”, Hermonen sanoo UPM:n tiedotteessa.

Jämsänkosken tehtaalla voidaan nyt valmistaa kaikkia SC- ja sanomalehtipaperilajeja. SC-paperi on kiillotettua aikakauslehtipaperia.

Tehdas keskittyy palvelemaan UPM:n mukaan asiakkaita Suomessa ja Pohjoismaissa ja tarjoaa korkealaatuisia tuotteita sanoma- ja aikakauslehtiin sekä mainosliitteisiin.

Jämsänkosken paperikone 6:lla tehtyä paperia on kokeiltu myös Maaseudun Tulevaisuuden painamisessa Lehtisepät Oy:n painossa Jyväskylässä.

Lue lisää:

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"

Maaseudun Tulevaisuus kokeilee UPM:n Jämsänkosken tehtaalla valmistettua paperia – kotimaisen sanomalehtipaperin tuotanto saattaa jatkua

Katso uusin video: Vaellan-kevytmoottorikelkan voi purkaa pieniin osiin – ja muuntaa halutessaan mönkijäksi
Lue lisää

Maaseudun Tulevaisuus kokeilee UPM:n Jämsänkosken tehtaalla valmistettua paperia – kotimaisen sanomalehtipaperin tuotanto saattaa jatkua

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"

UPM Kaipolan paperitehtaan kohtalo sai sinetin – tehdas suljetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä

Kaipolalla komea sarka metsäteollisuushistoriassa