Metsä

Verkkouutiset: Petteri Orpo ottaa pesäeroa Jyrki Kataisen avohakkuupuheisiin – "Entisenä maa- ja metsätalousministerinä olen seurannut ihmeissäni keskustelua kokoomuksen metsäpolitiikan linjasta"

Orpo korostaa, että metsänomistajan on saatava valita, käyttääkö jatkuvan kasvatuksen menetelmiä vai avohakkuuta metsissään.
Sanne Katainen
Petteri Orpo kannattaa avohakkuita yhtenä metsänhoidollisena menetelmänä, toisin kuin entinen pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korostaa Facebook-päivityksessään, että myös avohakkuilla on sijansa kotimaisessa metsätaloudessa. Asiasta uutisoi Verkkouutiset.

Samalla hän tulee irtisanoutuneeksi eniten kokoomuspomon ja pääministerin, Sitran yliasiamies Jyrki Kataisen avohakkuuvastaisista puheista.

"Joillekin omistajille ja kasvupaikoille sopii paremmin jatkuva kasvatus ja joillekin avohakkuu. Omistajan pitää saada valita", Orpo sanoo.

Orpon mukaan kotimainen metsänhoito on maailman parhaalla tasolla, minkä lisäksi Suomen metsät kasvavat paremmin kuin koskaan.

"Entisenä maa- ja metsätalousministerinä olen seurannut ihmeissäni keskustelua kokoomuksen metsäpolitiikan linjasta. Siinä ei ole mitään epäselvää. Kaudellani 2014 hyväksyttiin uusi metsälaki, jonka valmistelu aloitettiin oivallisen edeltäjäni Jari Koskisen (kok.) aikana", Petteri Orpo korostaa.

Juttua on muokattu 13.11. klo 12:04. Petteri Orpo kommentoi asiaa alun perin Facebook-päivityksessään, ei Verkkouutisten haastattelussa.

Aiheesta lisää:

Verkkouutiset: Petteri Orpo: Talousmetsien monimuotoisuus turvataan

Petteri Orpon Facebook-tili

Sitran poliitikot ovat ihmeissään Kataisen avohakkuupuheista – "Sitran on oltava koko Suomen laitos eikä mikään lobbari"

Entinen sahateollisuuden toimitusjohtaja Jukka-Pekka Ranta eroaa kokoomuksesta – "Kamelin selän katkaisi Jyrki Kataisen lausunto metsien avohakkuista"

Sitran hallintoneuvoston kokoomusjäsen Anne-Mari Virolainen tyrmää yliasiamies Jyrki Kataisen avohakkuupuheet: "Eivät edusta virallista linjaa"

Sitran yliasiamies Jyrki Katainen: Avohakkuissa ei järkeä – Sitra nosti strategiansa kärkeen luonnon monimuotoisuuden

Jyrki Katainen suututti avohakkuupuheillaan keskustan, Metsäteollisuuden ja MTK:n – ”Vastasin vähän rennolla otteella”, Katainen selittää HS:lle

Keskustan valiokuntajäsenet: Sitra joutaa harvennukseen

Katso uusin video
Lue lisää

Paula Risikko sai onnitteluviestin kannattajaltaan: "Komentajamerkki sopii pohjalaiselle naiselle!"

Kokoomus näyttää menevän alas mäkeä, jonka juurella Saarikko jo keräilee kepun kelkan pirstaleita

Täydellä höyryllä vapauteen

Opposition rivit rakoilevat – Halla-aho ja Orpo ottivat tiukasti yhteen oikeusvaltioperiaatteesta