Metsä

Lukijalta: Kuulin televisiouutisista ylimielisen ja järkyttävän maanomistajiin kohdistuvan puheenvuoron – tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Tuulivoimayhtiön toimitusjohtajan ylimielinen suhtautuminen maanomistajien oikeuksiin sai keuruulaisen Lauri Oinosen muuttamaan suhtautumistaan tuulivoimaan. Oinonen ihmettelee, kuinka tuulivoimayhtiö kuvittelee lunastavansa maita 200 euron hehtaarikorvauksella.
Jaana Kankaanpää
"Tuulivoimalat tuhoavat paljon hiiltä sitovaa metsiä sekä itse voimalan laajoilla alueilla että sähkön siirtolinjoilla."

Kuulin televisiouutisista ylimielisen ja järkyttävän maanomistajiin kohdistuvan puheenvuoron suuren tuulivoimayhtiön toimitusjohtajalta. Tuulivoimayhtiö todella kuvittelee voivansa pakkolunastaa maanomistajien maita 200 euron hehtaarikorvauksella.

En halua uskoa tällaista maanryöstöä oikeusvaltiossa mahdolliseksi. Edelleen tuulivoimayhtiön toimitusjohtaja suhtautui käsittämättömän ylimielisesti perikuntien ja jakamattomien kuolinpesien maanomistajia kohtaan. Omassa kunnassani Keuruulla teen kaupunginvaltuutettuna tämän toimitusjohtajan puheenvuoron innoittamana kaikkeni, että laajaan kaupunkiimme ei tule yhtään tuulivoimalaa kenellekään tuulivoimatoimijalle.

Rohkaisen muuallakin toimimaan vastaavalla tavalla. Tuulivoimalat tuhoavat paljon hiiltä sitovaa metsiä sekä itse voimalan laajoilla alueilla että sähkön siirtolinjoilla. Tuulivoima onkin todellisuudessa kaikkea muuta kuin ilmasto- ja ympäristöystävällistä energiaa. Ongelmia on myös tulevaisuudessa tuulivoimaloiden purkujätteiden osalta. Kuka vastaa niistä, jos omistajayhtiö on konkurssissa?

Kyseisen toimitusjohtajan puheenvuoro televisiouutisissa riitti muuttamaan aiemman myönteisen kantani tuulivoimaa kohtaan selkeän kielteiseksi. Suomen energiatulevaisuuden tulee rakentua uusiutuvalle metsien bioenergialle ja biokaasulle. Näistä tulee työ- ja yrittäjätuloja maakuntiin toisin kuin sijoittajayhtiöiden itselleen haalimistaan voitoista.

Kuntien ei kannata olla naivistisen sinisilmäisiä tuulivoimayhtiöiden kiinteistöverotuotoista, nämä toimijat kyllä keksivät piankin keinot voimaloiden kiinteistöverojen poistamisista.

Lauri Oinonen

Keuruu

Lue kaikki MT:n mielipidekirjoitukset

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Keskustan Oinonen: Destian myynti on kansallinen häpeä

Lippuautomaattien käyttö oli vähäistä

Lipunmyyntiautomaatit palautettava kiskobusseihin