Metsä

Konkurssiin ajautuneelle Otso Metsäpalvelut Oy:lle etsitään jatkajaa – "Hätäilemään tässä ei kannata lähteä", MTK neuvoo metsänomistajia

Otson liiketoiminnan myynnistä pitäisi päästä ratkaisuun ennen joulukuun puoliväliä, konkurssipesänhoitaja Antti Husa sanoo.
Studio Korento - Harri Mäenpää
Metsäkeskus lähettää tällä viikolla metsänomistajille kirjeet, kuinka kannattaa menetellä Otson konkurssitilanteessa. Kuvituskuva.

Konkurssiin ajautuneen Otso Metsäpalvelut Oy:n liiketoiminnalle etsitään uutta jatkajaa.

”Teemme parhaamme, että liiketoiminnalle löytyy jatkaja mahdollisimman nopeasti ja saadaan projekteja eteenpäin”, sanoo konkurssipesänhoitaja, asianajaja Antti Husa, joka aloitti tehtävässä maanantaina.

Husa on käynyt Otson johdon kanssa läpi yhtiön velkatilannetta ja selvittänyt, kuinka suuret juoksevat kustannukset yhtiöllä on konkurssimenettelyn aikana.

Otson kesken olevia hankkeita olisi mahdollista jakaa myös useammalle toimijalle, mutta se ei ole Husan mukaan ensimmäinen vaihtoehto konkurssipesälle.

"Ensimmäinen vaihtoehto on uuden operaattorin, eli isossa kuvassa liiketoiminnan turvaavan ratkaisun löytäminen tälle kokonaisuudelle. Nyt mennään vaihe kerrallaan."

Pesäluettelo, joka sisältää selvityksen Otson konkurssipesän varoista ja veloista, on laadittava kahden kuukauden kuluessa joulukuun 13. päivään mennessä.

Ennen sitä pitäisi Husan mukaan päästä ratkaisuun Otson liiketoiminnan myynnistä.

Hän toteaa, että ratkaisut edellyttävät nyt kärsivällisyyttä kaikilta sidostahoilta kuten myös maanomistajilta.

MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola pitää Otson konkurssiin ajautumista karmeana tapahtumana. Metsänomistajia hän kehottaa odottamaan neuvoja metsäkeskukselta.

"Hätäilemään tässä ei kannata lähteä. Jos sopimus on olemassa Otson kanssa, niin nyt pitää vain valitettavasti odottaa, että tilanne selviää."

Otson poistuminen markkinoilta ei Mäki-Hakolan mukaan tarkoita, ettei tekijöitä olisi tulevaisuudessa Otson töille.

Vastaavaa osaamista löytyy hänen mukaansa metsänhoitoyhdistyksissä. "Kannattaa kysyä apua metsänhoitoyhdistyksistä, joilla kyllä on tie- ja ojitusasiantuntemusta."

Metsäkeskuksen metsäjohtaja Anna Rakemaa kertoo, että metsäkeskus on maksanut valtiontukia Otson hankkeisiin toteutuksen perusteella.

"Jos hanketta ei toteuteta, sitten metsäkeskuksen pitää periä takaisin tuki", hän sanoo.

Keskeneräisiin töihin on myönnetty kemeratukea runsaat neljä miljoonaa euroa. Tuensaajia on yhteensä noin 4 250 ja hankkeita 445.

Pääosa nyt konkurssipesällä olevista hankkeista on Rakemaan mukaan sellaisia, joiden toteutusajat menevät umpeen vasta 2023. Hankkeille voi sen jälkeen saada vielä kaksi vuotta lisäaikaa.

"Nyt voidaan odotella rauhassa, miten konkurssipesä etenee."

Metsäkeskus lähettää tällä viikolla metsänomistajille kirjeet, kuinka kannattaa menetellä Otson konkurssitilanteessa.

Lue lisää:

Otso Metsäpalvelut Oy:n konkurssi voi johtaa kemeratukien takaisinperintään

Otso Metsäpalvelut Oy on hakeutunut konkurssiin

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Otso Metsäpalvelut Oy on hakeutunut konkurssiin

Otso Metsäpalvelut Oy on hoitanut verovelkansa – yrittäjille maksuja edelleen myöhässä

Otso Metsäpalvelut Oy ei kommentoi, kuinka paljon yhtiöllä on maksuviiveitä yrittäjille – "Mahdolliset maksuviiveet hoidetaan heti kun mahdollista"

Otso Metsäpalvelut Oy:lle kertynyt satojen tuhansien eurojen verovelat – toimitusjohtaja vakuuttaa, että toimintaa pystytään jatkamaan