Metsä

Finanssivalvonta otti vastaan Kärnän selvityspyynnön UPM:stä: "Perehdymme siihen"

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) arvosteli toimitusjohtaja Jussi Pesosen toimintaa neuvotteluissa Paperiliiton kanssa.
Sanne Katainen
Toimitusjohtaja Jussi Pesosen toiminta on mahdollisesti ollut pörssiyhtiöille säädettyjen velvoitteiden vastaista, kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) epäilee.

Finanssivalvonta (Fiva) on ottanut vastaan kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) selvityspyynnön UPM:n toiminnasta, vahvistaa Fivan viestintäpäällikkö Milka Lahnalammi-Vesivalo.

"Perehdymme siihen ja huomioimme sen tarvittaessa valvonnassamme", Lahnalammi-Vesivalo sanoo.

Hän toteaa, ettei Fiva kommentoi yksittäisistä yhtiöistä tehtyjä selvityspyyntöjä.

UPM:n kaltaisten listattujen yhtiöiden osalta Fivan tehtäviin kuuluu valvoa muun muassa yhtiön tiedonantovelvollisuuden toteutumista. Valvontaan kuuluvat myös esimerkiksi sisäpiirisäännökset. Muuten listayhtiöiden toimintaan Fivalla ei ole erityistä toimivaltaa.

Kärnä arvosteli UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen toimintaa Paperiliiton kanssa käydyissä työehtosopimusneuvotteluissa.

Kärnä teki selvityspyynnön Pesosen tarjouksesta, jonka mukaan paperikoneita ei sammuteta, jos Paperiliitto suostuu yhtiön ehtoihin. Jos ehtoja ei hyväksytä, lupaus ei ole voimassa.

"Tällainen toiminta on mahdollisesti myös pörssiyhtiöille säädettyjen velvoitteiden vastaista", Kärnä perusteli selvityspyyntöään.

Lue lisää:

Kärnä teki Finanssivalvonnalle selvityspyynnön UPM:n toiminnasta – "Näyttää siltä, että Pesosella on käynnissä vendetta Paperiliittoa kohtaan"

UPM:n Pesonen lupaa: Yhtiö ei sulje Suomessa paperikoneita seuraavalla työehtosopimuskaudella, jos sopu syntyy Paperiliiton kanssa – lupaus peruuntuu, jos lakko alkaa

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Vaikka UPM:n miljardin euron biojalostamoa ei Kotkaan rakenneta, muut metsäteollisuuden investoinnit etenevät Suomessa

UPM:n mukaan yhtiön paperitehtaita odottaa kipeä kustannussäästöohjelma

Kotka pettyi syvästi UPM:n päätökseen biojalostamon paikasta – "Kannattaisiko valtiovallankin tarkastella toimintatapojaan jos tänne investointeja halutaan?"

UPM:n tulos ylitti konsernin tavoitteet viime vuonna, uuden biojalostamon suunnittelu jatkuu Kotkan sijaan Rotterdamissa