Näin käsittelet hirven kielen
Hirven kieli on arvoherkku. Samoin kuin sydän ja maksa se annetaan yleensä ampujalle.

Hirvenvasan kielestä voi valmistaa vaikkapa tillilihaa. Kuva: Mari Ikonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1. Kielen voi valmistaa ruoaksi tuoreeltaan, mutta se kestää myös hyvin pakastamista.
2. Huuhtele kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen muutama mauste- ja mustapippuri, pari laakerinlehteä, kuorittu sipuli ja porkkana sekä pala juuriselleriä.
3. Keitä vasan kieltä kannen alla hiljalleen reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä ainakin kolme tuntia – se on iso mötikkä. Siivilöi keitinliemi talteen.
4. Nylje kieli kypsänä. Valkoinen nahka on helppo irrottaa sormin tarvittaessa terävällä juuresveitsellä auttaen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
5. Keitetty kieli on perinteinen leikkele, mutta pehmeänmureasta kielestä saa myös monenlaisia lihakastikkeita.
Metsäpalvelut
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinnat alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Tuhat hehtaaria, hinta miljoonissa: Yhteismetsä myy Savossa poikkeusellista metsäkokonaisuutta
- Näillä ehdoilla metsätilan myyjän ei tarvitse maksaa luovutusvoittoveroa
- Antioksidantteja ja C-vitamiinia: Superfood-kuusenkerkkää täytyy ehtiä kerätä muutamassa viikossa koko vuoden tarpeisiin
- Aarre | Sahatavaran kysyntä on laskenut reippaasti ‒ Alkavatko sahat syksyllä lomauttaa?
- Tuhannet metsänomistajat saavat pian kirjeen: Kehotus käydä tarkistamassa metsänsä
- EU:n vihreän siirtymän vastustus kasvaa jäsenmaissa ‒ Saksassa koko ilmastonsuojelulaki on vaakalaudalla
- Kantorahassa tehtiin nimellisti ennätys, mutta todellisuudessa tulot laskivat